Tek je nedavno Prva dama Francuske Brižit Makron prekinula medijsku tišinu i u retkom intervjuu otkrila sve o svom odnosu sa suprugom, francuskim predsednikom Emanuelom Makronom. Iako su njeni ispadi retki, šema je gotovo uvek ista - dok se u kuloarima šuška da je ona ta koja je glavna u njihovom odnosu, svojim izjavama pokušava naglasiti kako su u svemu ravnopravni, čak i uprkos činjenici da je 24 godine starija od njega.

Otkako je 2017. godine postao najmlađi predsednik Francuske još od Napoleona, Emanuel Makron u žiži je interesa javnosti, ne toliko zbog svojih političkih odluka, koliko zbog braka s 24 godine starijom Brižit Makron. Njihova veza je od samog početka izazivala sablažnjavanje javnosti, posebno nakon što se saznalo da je sve započelo još u školskim klupama gde je danas gospođa Makron bila nastavnica, a francuski predsednik učenik.

Kada je u februaru 2019. godine obavljena biografija "Madame La Presidente", iz nje se moglo lako zaključiti kako su Makronovi pomoćnici svim silama želeli zadržati njegovu suprugu u senci, najviše jer su bili svesni koliki ona ima uticaj na njega, a nakon što je većina od njih poslednjih meseci napustila svoja radna mesta, čini se da je došlo vreme da i Brižit Makron o svemu progovori.

Tako je u junu 2019. godine odlučila olakšati svoju dušu i reći sve što joj je na pameti, a čast da nakon duže medijske tišine dobiju ekskluzivni intervju s Prvom damom Francuske, pripala je tamošnjoj radio stanici RTL. Iako se svih ovih godina šuškalo da se Brižit zbog većine predsednikovih odluka, ali i načina ponašanja prema njemu ponašala kao majka, a ne supruga, kao i da je njegovo ponašanje smatrala razmaženim, ovoga puta ona mu je stala u odbranu.

Na sledećoj strani pročitajte šta je sve Brižit otkrila o svom odnosu sa francuskim predsednikom!

PageBreak

"Svi mi pravimo greške. I on je samo čovek", komentarisala je tvrdnje da je njen suprug arogantan, osobito nakon sedmomesečnih nemira i "žutih prsluka" koji su tresli Francusku, ali uprkos svim problemima, bilo privatnim, bilo poslovnim, uz njega čvrsto stoji već punih 12 godina, a zbog njega je svojevremeno ostavila i svog prvog supruga, oca njeno troje dece.

"Duboko mu verujem. Tu smo jedno za drugo 24 sata na dan, izuzetno smo povezani... Između nas ne postoje nikakve prepreke, niti išta može stati između nas', rekla je u intervjuu Brižit Makron i dodala kako su im dve stvari izuzetno bitne - zajednički doručak, kada razgovaraju o danu koji je ispred njih, kao i večera oko 23 sata, kada prepričavaju sve što se toga dana dogodilo.

Upitana da komentariše javnu fascinaciju velikom razlikom u godinama između njih dvoje, prva dama Francuske je, rekavši kako mrzi to što je nazivaju ženom pumom (op.a. starijom ženom koja voli mlađe muškarce) priznala: "To što nismo istih godina zaista nije lako, a još je više komplikovano kada je, kao u našem slučaju, toliko velika razlika u godinama."

Ipak, uprkos velikoj ljubavi, posebno u samim počecima veze, Brižit Makron je priznala kako vezu ne bi ostvarila da je u svemu nisu podržala njena deca: "Trebalo mi je dugo vremena da shvatim što se tačno događa između Emanuela i mene, potom da rizikujem sve i postanem mu supruga. U svemu tome nisam želela uništiti živote svoje dece, to jednostavno nije bila opcija. Naravno da sam ih povredila, kao i svako dete čiji se roditelji rastanu, ali, jednostavno, u jednom sam trenutku shvatila da je Emanuel moj život, a to su i oni sami shvatili."

Njihov brak traje 12 godina, ali uprkos tome, gospođa Makron ne smatra da su idealan par, štaviše, i sama priznaje kako je brak svakodnevna borba, a sve se dodatno komplikuje sa velikom razlikom u godinama, koja u njihovom slučaju iznosi pune 24 godine. Kako je i sama još pre rekla, nakon nekog vremena jednostavno se navikla.

"S vremenom sam se naučila nositi s ružnim komentarima, iako mi je bilo teško. Jednostavno sam znala da i to mora proći", rekla je i dodala:

"Postoje trenuci u životu kada treba doneti ključne odluke. Za mene je to bila naša veza. Naravno, doručkujemo zajedno - ja i moje bore i on i njegova mladost, ali to je tako. Da nisam odlučila da godine nisu važne, propustila bih svoj život i nikad ne bih bila srećna."

Tekst: N. Sa.

Izvor: Tportal