Dok serija "Zvezdara" na televiziji Pink nedeljom uveče obara rekorde gledanosti, vredna glumačka i tehnička ekipa na čelu sa Dragoslavom Lazićem uveliko snima epizode druge sezone.

Mlada glumica Dragana Mićalović (21), studentkinja treće godine Fakulteta za kulturu i medije otkrila nam je da će se osamnaestogodišnja Dana koju glumi, u nastavku serijala zaljubiti, što će joj kao devojčici koja postaje devojka biti strano i čudno. 

Da li vam je Dana priuštila zadovoljstvo da se vratite u tinejdžerske dane? 

- Nisam mnogo starija od nje jer u martu punim dvadeset dve godine. Relativno skoro sam izašla iz tog perioda tako da mi je sve što joj se dešava baš poznato. I ja sam kao mlađa bila energična, ali nisam stalno visila pred ogledalom. Sećam se da sam se jednom došavši iz Leskovca u Beograd, u šopingu sa sestrom Slobodom dvoumila da li da uđem u prodavnicu cipela ili igračaka (smeh).

Gorica Popović u Zvezdari glumi vašu majku, a prethodno vam je bila profesorka u seriji "Priđi bliže"? Kako biste opisali saradnju sa njom? 

- Gorica Popović mi je druga majka, a Nenad Ćirić drugi tata. Izgradile smo tako lep odnos da me dok radimo rado posavetuje i, na primer, kaže: "Dragana, nemoj tako, probaj ovako!". Jadam joj se i što se privatnog života tiče.

Jeste li se navikli na to što ste mnogima prva asocijacija na Slobodu, kao i na upoređenja sa njom? 

- U početku mi nije bilo najprijatnije, a onda sam shvatila da je jedino rešenje da izađem iz te nekakve senke - da se dokažem svojim talentom i radom. Najsrećnija sam kada me uporede sa sestrom koju volim najviše na svetu i na koju sam najponosnija. 

Čime se bavi vaša treća sestra Mirjana?

- Ona je diplomirala na Muzičkoj akademiji, ranije je pevala sa Luisom, ali se godinama bavi potpuno drugačijim poslom. Nema nikakve veze sa glumom.

Saznali smo da ćete ove godine snimati horor film. Kako će izgledati ta vaša transformacija posle ovih finih uloga u serijama?

- Ne bih još da pričam o tome jer je projekat u povoju. Taj film će izazvati burne reakcije, ali ću otkriti da ću ja najmanje biti u horor žanru.

Šta vas vezuje za rodni Leskovac?

- U Beogradu sam od petnaeste godine, a za Leskovac me vezuje Leskovačko pozorište u kojem je radio moj tata. Pošto je imao probe po ceo dan, a mama bila na poslu, tata bi me obično pokupio iz vrtića i vodio sa sobom. U šali su me zvali "leskovački pozorišni miš". Jedva sam čekala da se završe probe i da na sceni prikažem „nešto svoje”. 

Nenad Blagojević