"Čarolija je moguća, ako verujemo u nju", piše Slavica Rokvić koja priprema svečanu trpezu na Novu godinu. Dve godine su prošle od smrti Marinka Rokvića, a njegova udovica čuva uspomenu na pokojnog pevača i trudi se da bude vesela za decu i unučiće.

Poznata je po tome što rado kuva i fanstasično dekoriše svoje specijalitete, a kuća je puna njenih rukotvorina. Sad je Slavica pokazala kako možete i vi da napravite slatkog Deda Mrazaza jelku ili novogodišnji aranžman.

Potrebne su vam bela i crvena vunica i jedan kartonski kolut od toalet-papira. Umotajte nekoliko puta nit bele vunice oko prstiju, vežite po sredini končićem i onda rasecite krajeve - tako dobijate pompon. To će biti lice Deda Mraza.

Od crvene vunice obmotajte rese oko kartonskog koluta, a u njega ugurajte malo klupko od iste vune - tako dobijate kapu Deda Mraza sa ćubicom. Spojite ih lice i kapu pomoću "pištolja" za plastiku, a crna tufna od kartona ili tkanine će poslužiti kao nosić. Pogledajte i sami u Slavičininom videu kako je lako!

"Postanimo umetnici sopstvenih želja, krenimo od malih jednostavnih stvari. Kao što je ovaj moj Deda Mraz, lako ga je napraviti", poručuje Slavica.  

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

HALJINA ZA NOVU GODINU SPREMNA ZA 5 MINUTA Instagram/doranellyspatton

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.