Fren Drešer se proslavila kao legendarna "dadilja" u čuvenoj američkoj televizijskoj komediji, a dok je druge zasmejavala, glumica je potiskivala uspomene na preživljene strahote.

Ona i muž Piter Mark Džejkobson su bili zaslužni što je njen lik sa karakterističnim smehom i piskavim glasom stekao tako mnogo obožavalaca. Poznavali su se od tinejdžerskog doba, ali su zajedno i doživeli strašnu traumu kad su dvojica kriminalaca provalili u njihov dom. Fren i njenu prijateljicu su silovali, a Pitera naterali da - vezanih očiju - prisustvuje gnusnom činu i sluša sve, bespomoćan.

Glumici su ostale jezive traume, a brak se raspao kad je Piter priznao da ne može da odoleva homoseksualnosti. Glumica je nastavila s karijerom, a bila i zapažen lider sindikalnog pokreta koji je mesecima zastupao prava filmskih i TV radnika. Od koga je naučila da se tako bori u životu?

fren dreser-min.jpg
Instagram / officialfrandrescher 

"Moj heroj je moja majka Silvija Drešer", kaže glumica. "Toliko sam naučila od nje, a i sad je posmatram i slušam po nekoliko puta dnevno preko Fejstajma.

Ona ima 89 godina i nadgleda kompletno staranje o mom ocu kojem je 96 godina. On ima 24-satnu negu kućnih pomoćnica, a boluje od Parkinsonove bolesti. Nekad je imao cenjeno radno mesto, bio sportski građen, a sada je invalid i jedva može da se premesti iz kreveta u invalidska kolica.

S majkom je u braku 70 godina i njih dvoje se još uvek ludo vole. Jedina osoba kojoj može da zahvali što je još u životu je moja majka.

Sa svakom pomoćnicom ona razgovara, uvežba je da oca pozdravlja s puno poštovanja i uvek ga podseti na svoje ime. Ne sme da se ponaša kao da je on stvar, mora da shvati da on ima ličnost.

Kad je ocu teško, kad ga uhvati nervoza, majka je tu da ga teši. Kad mu je bolje, pa zapeva, i ona peva s njim. Uvek je doteran i lepo obučen, a ona mu stalno deli komplimente. Kad mene pitaju u čemu je tajna njihovog braka, mogu da im odgovorim samo - šta god ona skuva, on pojede", šali se Fren. Pročitajte i koji je najgori tip raskida koji se širi "kao požar".

BONUS VIDEO:

NAJPLEMENITIJI POZIV! Geronto domaćice POMAŽU onima koje su SVI ZABORAVILI! Starci žele da PROGOVORE sa nekim (KURIR TELEVIZIJA) Kurir televizija

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.