Kada bi se ponovo rodio, Bata Ilić (84) bi imao samo dve želje - prva je da studira na muzičkoj akademiji, a druga da još jednom upozna svoju suprugu Olgu.

Ovu izjavu je legendarni Beograđanin koji je glasom osvojio celu Nemačku sedamdesetih godina dao za magazin "Štern". Karijera srpskog pevača u ovom delu Zapadne Evrope je počela potpuno slučajno.

Bio je tinejdžer i svirao džez u Beogradu kad mu se ukazala prilika da svoje muzičko umeće pokaže i u ovdašnjoj američkoj ambasadi. Domaćinima se toliko dopao da su ga pozvali da nastupa po američkim klubovima u Berlinu i još nekoliko gradova u Nemačkoj. Momak je pristao, ali je krenuo sa tadašnjom devojkom Olgom.

U Nemačkoj je i ostao, Olgu je oženio, a onda ga je zapazio jedan nemački producent koji ga je usmerio na šlagere. Njima je osvojio publiku, mada je teško savladao jezik i dugo vukao "tvrđi" akcenat.

bata ilic 4-min.jpg
Youtube / Matthias Lindemann 

Beograđanin Bata je snimio 17 albuma i 48 singlova, a muzika ga je, tvrdi, održala vitalnim i u poznim godinama. Verovali ili ne, ali njegov kalendar nastupa po nemačkim klubovima je bio pun i za decembar 2023. godine. U ostvarenju planova ga je omela samo jedna stvar, a to je slučajni pad zbog kojeg je zadobio i prelom kuka.

Bata je uspešno operisan i o tome pišu nemački mediji, a on je za Bild izjavio kako na privatnoj klinici ima svu moguću pažnju. Uz njega je i supruga Olga s kojom je u srećnom braku 60 godina. "Ona mi čita želje iz pogleda", kaže Bata, a oni koji su pratili njegove ranije izjave za isti list se sećaju kako je svojevremeno priznao i da je Olga jedina žena s kojom je spavao u životu.

bata ilic-min.jpg
Youtube / Matthias Lindemann 

"Srećan sam što je i sad pored mene, mada mogu da putujem `oko sveta` samo na štakama do kupatila i nazad", priznaje Bata. "Želeo bih da što pre nastupam ponovo, ali treba biti skroman. Ima mnogo ljudi koji žive miran život i vrlo su srećni."

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

"ZAPLAKALA JE I POBEGLA, A KUM MI DOBACIO SAMO JEDNO" Popularni pevač šokirao pričom: Ovim gestom ga osvojila sadašnja žena! Kurir televizija

Tekst: Lepa&Srećna / J. G.