Prošle su tačno tri godine od kako je preminuo čuveni pevač Džej Ramadanovski.

Džej je rođen 29. maja 1964. godine u Beogradu u velikoj porodici koja vodi poreklo iz Makedonije. Otac Mazlam bio je obućar, a majka Barije radila je Gradskom zelenilu. Džej je bio njihovo jedino muško dete.

Rano detinjstvo Džej je provodio na dorćolskim ulicama. Dok je bio mali, roditelji su se razveli, a Džeja je gajila baka. Kako je bio sklon ispadima i maloletničkoj delikvenciji, Džej je do punoletstva boravio u kazneno-popravnim domovima za maloletnike. Tokom tih godina, stekao je zvanje autolakirera i nakon što je napustio Dom, zaposlio se u Industriji poljoprivrednih mašina “Zmaj”. Međutim, kako je i sam pričao, tu je ofarbao jedan traktor i dao otkaz.

Vratio se dorćolskim ulicama i sitnom kriminalu, bio je sklon porocima, voleo je kocku, alkohol i cigarete. Muzikom se počeo da se bavi amaterski, ali kada mu je Marina Tucaković napisala pesmu "Zar ja da ti brišem suze", sudbina velike zvezde mu je "zapečaćena".

Sa ovom numerom osvojio je treće mesto na festivalu "MESAM" i postao jedan od najlepših vokala na domaćoj estradi. Devedesetih godina bio je popularan u celoj bivšoj Jugoslaviji, pogotovo u Srbiji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini, a pravio je i turneje po Nemačkoj, Švedskoj, Kanadi i Americi.

Džejeva najveća ljubav

Još osamdesetih godina Džej se zaljubio u Nadu, sestru svog dobrog prijatelja. Znao je da se i on njoj dopada, ali ljubav je bila zabranjena. Otac i brat lepe Nade nisu odobravali vezu sa Džejom, a devojka je smela da izlazi samo u pratnji brata. Ipak, zaljubljeni su našli način da ostvare svoju ljubav - viđali su se tajno. Nada je ostala trudna, pa je njena porodica na posletku morala da prihvati Džeja. Godine 1990. dobili su ćerku Anu, a kasnije i ćerku Mariju.

Iako je veoma voleo i suprugu Nadu i svoju decu, Džej je bio boem u duši i vukla ga je kafana. Noći je provodio u izlascima i pevanju, a Nadi je jednog dana prekipelo. Iako su se razveli 2007. godine, Džej je o njoj uvek govorio sa najvećim poštovanjem, nazivajući je svojom kraljicom.

dzej ramadanovski.jpg
Antonio Ahel/ATAImages 

"Kad sam napunio trideset, već sam sve video, sve doživeo", govorio je pevačl ističući kako je najsrećniji period njegovog života bilo razdoblje od njegove dvadesete do tridesete godine. Naime, Džej se u tom periodu ostvario kao pevač, muž i otac.

Džejevi poroci i način života uzeli su svoj danak. Imao je problema sa srcem, ali nije želeo da vodi računa o sebi niti da promeni način života. Tako je 2017.završio na operaciji srčanih zalizaka. Ipak, uz podršku ćerki i bivše supruge Nade, brzo se oporavio i nastavio da peva. Uprkos svemu, nije želeo da se odrekne svojih navika.

Pušio je i pio koliko je želeo, smatrajući kako život pun odricanja nije nikakav život.

dzej ramadanovski 1.jpg
Antonio Ahel/ATAImages 

6. decembra 2020. godine, baš u nedelju, kako glasi naziv jedne od njegovih najlepših pesama, legao je da spava i više se nije probudio. Doživeo je fatalni srčani udar. Ima je 56 godina.

Džej Ramadanovski sahranjen je po muslimanskim običajima, iako je za života slavio Svetu Petku kao krsnu slavu i često govorio da je "Bog samo jedan". Znao je da ode u crkvu i zapali sveću, a potom ode u džamiju gde bi se krstio.

Pročitajte i kako je Žarko Paspalj doživeo dva srčana udara u 35. godini.

Zabranjeno preuzimanje dela ili citavog teksta i/ili foto/videa, bez navodenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišcenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Tekst: Lepa&srećna/B.S.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO

"REKAO MI DA ME DEVOJKA ČEKA ISPRED BUSA" Gavrilović ispričao urnebesnu anegdotu sa Džejem: Kada sam izašao, zatvorio je vrata! Kurir televizija