Kada čujemo ime Bastijana Švajnštajgera, pomislimo ili na fubdal ili na srpsku teniserku Anu Ivanović sa kojom je godinama u braku i sa kojom ima tri sina. A da li ste čuli za Tobijasa Švajnštajgera?

U pitanju je Bastijanov rođeni brat, koji je takođe veliko ime u svetu fudbala.

"Najvažniju sporednu stvar na svetu" zavoleo je još kao dete. Kada je imao svega deset godina, Tobijas je bio očaran Mančeter Junajtedom, što ga je motivisalo da naporno trenira, a uskoro je počeo i profesionalno da se bavi fudbalom.

tobijas svajnstajger.jpg
Profimedia 

Ipak, sa liste najvećih fudbalskih zvezda skinula ga je tragedija - Tobijas je 2006. godine bio učesnik saobraćajne nesreće u kojoj je stradala devojčica (13), koja se tada vraćala iz škole, piše Glossy. Upravo stariji Bastijanov brat ju je usmrtio, ali ga je sud nakon policijske istrage oslobodio krivice.

Naime, izveštaj je pokazao da je devojčica pretrčavala ulicu dok je na pešačkom prelazu bilo crveno svetlo. Ipak, iako je oslobođen krivice, tada je sve krenulo nizbrdo za Tobijasa Švajnštajgera. Prestao je da igra i postao fudbalski trener.

Veoma je blizak sa Bastijanom i Anom, sa kojima provodi mnogo vremena.

Tekst: B.S. / Glossy

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

BONUS VIDEO:

Ana ivanović i Bastijan Instagram/bastianschweinsteiger

https://lepaisrecna.mondo.rs/tag6453/Bastijan-Svajnstajger/1