Posle vesti o smrti Žarka Lauševića, njegove kolege i prijatelji se opraštaju od velikog glumca dirljivim rečima. Jedan od njih je i Milutin Mima Karadžić, koji je sa voljenim Laušom bio i kum. 

Mnogi ne znaju da je kumovska nit među njima bila prekinuta punih 20 godina koliko nisu razgovarali ni viđali se. Laušević je bio kum na venčanju Mime i Sunčice Ðurić 1992. godine. Veliko prijateljstvo je bilo ugroženo tragedijom koja se dogodila godinu dana kasnije.

Tada je Laušević u tuči u jednom podgoričkom kafiću ubio dvojicu muškaraca u prekoračenju nužne samoodbrane, a trećeg teško ranio, zbog čega je osuđen na 15 godina zatvora. Žarkova presuda je kasnije skraćena, a zatim je i pomilovan pa je na izdržavanju kazne proveo četiri godine i sedam meseci.

zarko lausevic film laus-min.jpg
Youtube / Lauš 

Kako se navodilo, Mima je navodno bio blizak sa porodicom jednog od ubijenih momaka. To je bio razlog što je Karadžić dugo odbijao čak i da spominje kuma u intervjuima. Kada se Laušević, nakon dugog boravka u Americi, vratio u Srbiju, kumovi su se sreli na sahrani Dragana Nikolića.

Dirljiv trenutak i neposredno suočenje sa podsećanjem koliko je život kratak odveli su Mimu i Žarka nakon sahrane u kafanu, gde su pričali do ranih jutarnjih sati i pomirili se.

Mima Karadžić se od kuma oprostio emotivnom porukom:

"Putuj s anđelima, moj dobri kume, i pozdravi nam sve drage i voljene, ima ih tamo dosta", napisao je na Instagramu. Pogledajte galeriju slika Žarka Lauševića i pročitajte kako se upoznao sa suprugom Anitom.

Youtube / Romul 099, Youtube / Centar Film Veliki glumac je umro u 63. godini života.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Laušević na premijeri posle izlaska iz bolnice Kurir