Sumnja u vernost muči mnoge parove, pa se i muškarci i žene danas obraćaju čak i stručnjacima za poligraf kako bi proverili partnera i otkrili eventualnu preljubu.

Reporterka Televizije Prva Sofija Ostojić je, vođena upravo ovom informacijom, posetila jednu poligrafsku agenciju i, pored razgovora sa operatorom, pred kamerom isprobala i sama kako radi uređaj.  

Poligraf, odnosno "detektor laži", koristi se za ispitivanje telesnih aktivnosti ljudi, odnosno njihovih reakcija tokom ispitivanja. Meri se visina krvnog pritiska, prate se disanje, puls i električni otpor kože koji bi trebalo da su nešto drugačiji kada izgovorimo laž, usled naše psihološke reakcije.

zena na poligrafu.jpg
Shutterstock  

Poligrafista je danas postavio Sofiji set uobičajenih pitanja koja se često postavljaju kad se ispituju potencijalno neverstvo i odnos sa partnerom. Između ostalog, to su: da li ste ikad bili neverni svom partneru, da li ste proveravali njegov mobilni telefon, da li ste flertovali na društvenim mrežama, da li ste poželeli da flertujete sa drugim... 

Na sva ova pitanja, Sofijin odgovor je bio "ne", ali je na jedno pitanje odgovorila potvrdno. "Da li biste želeli da vam partner bude neko drugi?", pitao je poligrafista, a Sofija je - čvrsto ga gledajući u oči - odgovorila: "Da".

"Bili ste iskreni, prošli ste test detektora laži", uzvratio joj je operator, dodajući: "Bili ste, zapravo, brutalno iskreni". Sofija je zaključila prilog na uobičajeni način, a šta će joj dečko reći kad se budu sreli posle ovog javnog priznanja - šta vi mislite? Pročitajte i kako još da otkrijete da li vas partner vara.

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Voditeljka se u jutarnjem pojavila u dresu reprezentacije Instagram