Metju Peri je ostavio za sobom ogromno nasledstvo. Glumac je zarađivao milion dolara po jednoj epizodi serije "Prijatelji", što znači da je toliko i inkasirao svake nedelje.

Njegovu iznenadnu smrt svi povezuju sa dugogodišnjom zavisnošću od alkohola, narkotika i tableta. U njegovoj kući, navodno, nije pronađeno ništa ilegalno, ali činjenica da se udavio u kadi ukazuje da je mogući razlog predoziranje nekim pilulama.

Omiljeni Čendler je iza sebe ostavio bogatstvo od 120 miliona dolara. Pored popularne serije, novac su mu donosili i filmovi, ali i portfolio vrednih nekretnina.

metju peri 0330333159-min.jpg
Profimedia 

Međutim, sve te pare bi on, kako je sam govorio, glatko dao da je mogao njima da plati zdravlje i život bez opijata.

"Sve je počelo kad sam imao 14 godina i popio celu flašu vina", ispričao je Peri pre tačno godinu dana kad je predstavio svoju knjigu memoara. "Do 18. godine sam pio svakog dana."

U knjizi navodi i detalje koji su posebno potresli čitaoce, pa i našu Jelenu Đoković, o svom detinjstvu i doživljajima iz najranijih dana. "Kao beba sam imao grčeve i stalno plakao", navodi Metju, kojem je majka već tada davala barbiturate po receptu lekara.

prijatelji dzenifer aniston metju peri 0614170934-min.jpg
Profimedia 

Osećao se stalno napuštenim, dete razvedenih roditelja koje je samo letelo avionom od oca do majke, bez ikakve pratnje. Tinejdžerski dani su prošli u izmaglici alkohola, a na snimanja serije "Prijatelji" je dolazio pod jakim mamurlukom.

"Imao sam pravilo da nikad ne pijem i ne koristim ništa dok snimam", poverio se u intervjuu. "Suviše mi je ta serija bila dragocena. Govorio sam sebi - zapamti što više, ovo je jedinstveni doživljaj."

metju peri dzulija roberts 0614170933-min.jpg
Profimedia 

Veliki deo novca je Peri trošio na lečenje. "Bio sam na psihoterapiji 30 godina", ispričao je. "Na odvikavanje sam išao 15 puta, prisustvovao oko 6.000 sastanaka bivših alkoholičara. Preživeo sam 14 operacija."

majka metjua perija 0817740407-min.jpg
Profimedia 

Novcem nije mogao da kupi zdravlje. Bogatstvo je ostalo, dece nema, kao ni suprugu. Pretpostavlja se da će nasledstvo otići majci, koja danas živi sa očuhom, a Peri ima i petoro polubraće i polusestara. Pročitajte kako je bivša verenica Moli Hurvic doživela vest o njegovoj smrti. 

 aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

EVO KOJA HOLIVUDSKA FACA OBOŽAVA DA JEDE SARME I PEČENJE! Maja Mandžuka iskreno o američkim glumcima Kurir