Kada su se Novak Đoković i Jelena Ristić venčali na Svetom Stefanu pre skoro deset godina, među najveselijima na svadbi bili su njegovi otac i majka, Srđan i Dijana Đoković.

O venčanju se pisalo danima pre i posle njega, a ostrvo na crnogorskom primorju bilo je sa svih strana zaštićeno od nepoželjnih pogleda i foto-objektiva. Zvanice su pažljivo probrane, pevači i muzičari najbolji u svom poslu.

Tek sada, Novakov otac Srđan, otkriva da ga je vest o tome gde će se održati svadba potresla do krajnjih granica.

novak djokovic dijana 0783017984-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

"Pitam ga - zašto na Svetom Stefanu, tvoja zemlja je Srbija, tvoj grad je Beograd", ispričao je Đoković na svečanosti u glavnom gradu Srbije, na kojoj je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović uručio zahvalnice istaknutim predstavnicima crnogorske dijaspore i iseljenika za njihov doprinos promociji Crne Gore i jačanju veza sa Srbijom.

Na očevo pitanje - zašto se ne ženi u Srbiji, u Beogradu, Novak je odgovorio pitanjem: "Šta sam ceo život učio? To je jedna zemlja i jedan narod". Srđan kaže da je, po završetku razgovora sa sinom, spustio slušalicu i plakao pola sata.

novak djokovic srdjan djokovic
ATA / Antonio Ahel 

Podsetimo, Srđan dolazi iz porodice koja je tokom rata morala da pobegne iz Metohije u Crnu Goru. "Za mene je ista kuća gde sam rođen u Mitrovici, Zvečanu, mom Beogradu, ili ova kuća ovde. Tako isto osećam i za Crnu Goru", kazao je Đoković, a tako je vaspitao i sinove.

Tekst: Lepa&Srećna