Pevačica Snežana Đurišić (64) provela je 36 godina u braku sa harmonikašem Slobodanom Gvozdenovićem, sa kojim je dobila ćerku Maju i sina Marka. Kada su se upoznali nije ni pomislila da će upravo on biti ljubav njenog života, ali Slobodan je bio uporan.

"Udvarao mi se, a ja sam mislila da bih digla ruku na sebe kada bi me neko naterao da se udam za njega. Nije mi bio ni lep ni interesantan. Ali, te večeri, kada je video da sam nezaintresovana, krenuo je da pokazuje svoje kvalitete, a bio je vrlo šarmantan čovek iz kojeg je sijalo nešto što se ne vidi na golo oko. Rekla sam mu da ćemo videti za susret kad dođemo u Beograd, a potom kasnije zakazala da me čeka kod bioskopa Odeon jedne večeri u pola sedam, posle časova koje sam imala u Matematičkoj gimnaziji. Međutim, došla sam do ćoška, videla ga da čeka, okrenula se i otišla kući. Kada sam došla u restoran Grand da se dogovorim o gostovanju u Kanadi tokom zimskog raspusta, imala sam šta da vidim. Baš tu je svirao Sloba. Nije mi ni pomenuo to što sam ga ispalila, već me je pitao da li to nas dvoje treba da putujemo. Iako je to bio plan, on nije pošao jer se plašio aviona, a ja sam u Kanadi, a da prethodno nismo izašli niti se dodirnuli za ruke, počela da razmišljam o njemu. Da odlazim na spavanje i budim se s istim mislima. Pred povratak kući, obratio mi se jedan basista i zamolio me da ponesem pisma za nekog Gvozdenovića. Nisam ni znala kako se Slobodan preziva, samo sam po dolasku u Beograd otišla u hotel Central da predam pismo kome treba, a onda sam shvatila da je to upravo Sloba. Od tada, pa dok nije otišao sa ovog sveta, nismo se razdvajali", ispričala je pevačica jednom prilikom za "Espreso".

Muž Snežane Đurišić je preminuo iznenada
Youtube/Printscreen/GrandMagazin 

Za Gvozdenovića se udala mlada, sa 18 godina, a ubrzo su zasnovali i porodicu.

"Bila sam maloletna, pa sam morala da sačekam da napunim 18 godina. Počeli smo da se zabavljamo 23. februara, na Slobin rođendan, 6. juna sam napunila 18 godina, a već 11. pobegla za njega. Moji roditelji su bili razočarani u mene, ali i ja u njih. Ipak, to je brzo prevaziđeno i nas dvoje smo se venčali u decembru 1977. godine. To nije značilo da smo radili zajedno, sa mnogim drugim kolegama radio je više, ali nije bio ljubomoran, imao je poverenja i zdrav razum. Jer ako žena hoće, otići će, a uz to, ja sam neko ko ne voli lance. Doduše, jednom smo posle 11 godina braka imali krizu i nesporazume koje smo prevazišli razgovorima. Nije bila u pitanju preljuba, ali ljubav je pobedila, jer samo ona može da održi porodičnu zajednicu. U suprotnom, ne vrede ni milioni, naročito ako se bavite estradom, pogotovo danas", pričala je estradna umetnica.

Snežaninu i Slobodanovu ljubav prekinula je njegova iznenadna smrt 2013. godine. Tragedija se dogodila u Beču, gde je pevačica imala nastup.

"Surovo je kako je sve ispalo. Dovezao me je do sale gde je trebalo da pevam, još pamtim kako je gledao za mnom. Kao da je znao šta će se desiti. Rekao je: ‘Javi se’ i više ga nisam videla. Da stvar bude još surovija, i naša deca su u tom trenutku bila na nekoj svadbi. Samo veče pre tragedije iz čista mira mi je rekao da ako sve ide redom, a trebalo bi, on kao stariji treba prvi da ode s ovog sveta, pa da mu ja obećam da neću prestati da pevam. Sutra uveče ga nije bilo.Sigurna sam da je predosetio šta će se desiti. Deca su mi tada toliko pomogla da mislim da toga nisu ni svesni. Koliko su u stanju da nam život zaviju u strah i konstantnu brigu, toliko nam kroz ljubav pruže snagu u trenucima najveće slabosti", rekla je svojevremeno Snežana.

Pevačica je nakon smrti supruga pala u depresiju, o čemu je takođe otvoreno govorila.

"Izgubila sam brata, pa supruga, pa oca. Gubitak supruga je bio veoma surov i to mirenje sa nemoći koju čovek ima... Ja sam i borac i aktivna i spretna, i sve što poželim završim i sada sam posle 36 godina ostala bez svog supružnika. Imao je infarkt. Samo je bilo pitanje kako to može da ga više nema. Ta nemoć je mene odvela u depresiju. Ceo život se na mene sručio. Godinu dana nisam mogla da ne zaplačem na pomen imena mog muža. Znala sam da dok to ne prođe, da ne treba da idem negde. Onda sam se sa jednom koleginicom čula, koja je imala istu situaciju, i ona me je uputila na duhovnika. Uzela sam sve te podatke i tek posle mesec dana, kada me je uhvatio taj napad, okrenula sam oko 10 uveče telefon tadašnjeg monaha. Vodio se neki razgovor koga se ja ne sećam. Ali zanimljivo je da sam osetila olakšanje nakon tog razgovora. Imala sam i odlazak kod psihologa i nakon godinu dana sam osetila olakšanje", objasnila je jednom prilikom.

Četiri godine nakon smrti muža Snežani je u život ušetao sadašnji partner, poznati beogradski ginekolog Vanja Milošević, sa kojim i danas uživa u ljubavi.

Još fotografija Snežane Đurišić pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Modne kombinacije popularne pevačice

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

ONA ĆE ME KAO PEVAČICU DOSLOVNO NASLEDITI Snežana Đurišić progovorila o devojci za koju kaže da je ista ona kurir televizija