Stiv Harvel umro je u 56. godini, dan nakon što je saopšteno da je u veoma kritičnom stanju. Njegov menadžer Robert Hejs rekao je za Rolling Stone da je pevač preminuo u Ajdahu, okružen porodicom i prijateljima. Poručio je da je frontmen "Smash Mouth" bio jedan od najprepoznatljivijih glasova svoje generacije.

"Voleo je svoje fanove, i voleo je da nastupa. Stiv Harvel bio je pravi američki original. Muškarac veći od života koji je poletio u nebo poput rimske sveće. Treba ga pamtiti po njegovoj nepokolebljivoj fokusiranosti i strastvenoj odlučnosti da dosegne vrhunce u pop karijeri. A činjenica da je postigao ovaj gotovo nemogući cilj sa vrlo ograničenim muzičkim iskustvom čini njegova dostignuća još izvanrednijim.

Njegovo jedino oružje bili su njegov neukrotivi šarm i harizma, njegova neustrašiva bezobzirna ambicija i njegovi ogromni instrumenti. Stiv je živeo 100 odsto, punim gasom. Sjajno je goreo u celom svemiru pre nego što je izgoreo", navodi se u saopštenju.

Saopšteno je juče da je pevač Stiv Harvel bio na kućnom lečenju i da se njegova porodica i prijatelji okupljaju u njegovom domu poslednja tri dana.

Ta vest  je, kako piše Blic žena, pristigla je skoro dve godine nakon zabrinjavajućeg incidenta kada se Stiv pojavio dezorijentisan u nastupu uživo, nerazgovetno je pričao i vikao na publiku. Bilo je to veoma zabrinjavajuće, a on je nedugo nakon toga rekao da odlazi u penziju.

Stiv Harvel ostavio je iza sebe suprugu, a njegov sin Presli Harvel umro je 2001. šest meseci nakon rođenja, piše the-sun.com.

U to vreme izvori bliski Stivu rekli su da se on bori sa nizom zdravstvenih problema, uključujući kardiomiopatiju, bolest srčanog mišića, zatajenje srca i Vernikeovu encefalopatiju koja je akutni sindrom pa izaziva niz drugih smetnji. Spomenuto je tada i da je zavistan od narkotika.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Priviđanje pred smrt Tiktok/queenbee_cecelov