"Zagrlite čvrsto one koje volite i kažite im šta osećate. Nas dvoje smo to uvek radili", poruka je Džona Šnajdera koji još ne može da se otrgne iz žalosti za suprugom Ališom Elejn.

"Čuo sam kako ljudi kažu da s velikom ljubavlju dolazi i velika žalost, ali sve dosad nisam znao šta to stvarno znači", kaže glumac.

Šnajder, zvezda američkih TV serija i producentkinja Ališa su se upoznali 2014. godine, na sastanku koji je zamalo otkazan. "Ko zna kakav bi nam život bio", seća se danas Džon. Bila je to ljubav na prvi pogled, a glumac se tada i rastao od svoje prethodne žene Elvire Kasl.

dzon snajder alisa elejn-min.jpg
Instagram / johnschneider 

Tokom narednih osam godina, živeli su čas u Luizijani, čas u Nešvilu i radili baš sve zajedno - producirali filmove, pisali muziku, uživali u prirodi pa čak i vozili auto-trke.

Život ih je uzdrmao kad je Ališi dijagnostikovan rak dojke, u maju 2019. godine. Lezija je otkrivena na rutinskom dermatološkom pregledu. Bila je na terapiji kad su odlučili da se venčaju.

dzon snajder alisa elejn 4-min.jpg
Instagram / johnschneider 

"To je bio naš odgovor karcinomu. Nećeš nas rastaviti", priča Džon. Naredne godine se bolest povukla. Međutim, krajem 2021. godine, doživeli su sudar na trkama i Ališa je slomila kičmu. Skener je pokazao da se karcinom vratio i da su se pojavile metastaze na kostima.

Sada Šnajder žali što su uopšte učestvovali u trkama. "Mogao sam da je, možda, poštedim tolikog fizičkog bola", očajan je. "Morala je da trpi i bol i strah, dve stvari koje sam ja, kao vitez, želeo da je poštedim u životu."

dzon snajder alisa elejn 3-min.jpg
Instagram / johnschneider 

U februaru 2023. godine, Ališi se zdravlje pogoršalo i poželela je da se vrati kući iz bolnice. Džon je to i učinio i narednih šest dana su njeni najbliži bili uz nju.

"Ležao bih u dnu kreveta, držao je noću za ruku, pratio puls i čitavo moje biće je želelo da se on nastavi, da srce nastavi da kuca. I čitavo moje biće je želelo da puls stane, jer je ona trpela bolove", ispričao je Džon u intervjuu za "Pipl". "Šaputao sam joj da ne brine za mene, da ću ja biti OK. Prvi i jedini put u životu, morao sam da je slažem."

dzon snajder alisa elejn 5-min.jpg
Instagram / johnschneider 

Danas svakog dana gleda u veliki mural na kojem je naslikan sa svojom pokojnom ženom Ališom. "Zdravo, osmehu moj", kaže joj sa suzama. "Do kraja života, radiću samo ono što bi njoj izmamilo osmeh na licu", tvrdi Džon.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

VLADIMIR IZ NIŠA POBEDIO JE KARCINOM, ALI TO NIJE SVE! Hrabri novinar na desetogodišnjicu izlečenja dobio nagradu HEROJ MARATONA Kurir TV