Smrt Milorada Mandića Mande bila je tragedija koju je srpska javnost duboko ožalila. Tog 15. juna, pre sedam godina, pao je kao Kapetan Kuka igrajući u predstavi "Petar Pan", a u gledalištu su bili njegova supruga Anastasija i sin Andrija.

Preživeli su pravu dramu. U prvi mah, Anja je pomislila da Manda izvodi nešto što je u trenutku smislio. Pogled joj se sreo sa Slobodom Mićalović, koja je i sama dovela decu na predstavu. Boba je gledala zbunjeno. Tad je Anastasija skočila na scenu, a sin ostao u gledalištu.

"Želela sam da mu oči budu zatvorene", ispričala je glumica koja se nadala da joj se suprug samo onesvestio."Bile su otvorene i ja sam znala da nije dobro", opisala je ovaj strašan trenutak svojevremeno u emisiji "Preživeli" na televiziji K1.

anja mandic i sin andrija-min.jpg
Instagram / anjuta_mandic 

"Bila sam rastrojena između njega koji leži na sceni i Andrije koji je u prvom redu sve to posmatrao. Zatim oni navlače zavese i izvode decu iz sale, a ja ostajem unutra na sceni, dok mi dete od devet godina ostaje iza samo", ispričala je glumica.

Mnogi su priskočili u pomoć, pokušali da glumcu daju veštačko disanje. Anja je priletela, a onda se vratila do sina i zakazala mu kako će sve biti u redu. 

"Bila sam funkcionalna", seća se glumica. "Stigla je hitna i videla sam da to dugo traje. Pozvala sam svu Madninu decu i rekla da dođu, jer tati nije dobro." U međuvremenu je, kako kaže, počela da se miri s osećajem da će se nešto loše desiti.

Najteže je bilo reći sinu da je otac mrtav. "Nisam htela da ga lažem, osećao je da nešto nije u redu", kaže Anja. "Taj njegov krik nikad neću zaboraviti, samo sam ga stegla i dala mu jastuk da udara što više može po njemu, a on je vikao da ne želi da živi i izbacio sve iz sebe. Kad je počeo da plače bilo mi je lakše, da znam da se nije zaledio, već da tuguje."

Odmah je uključila psihologe, da pomažu i njoj i detetu. "Mislim da je najbolje što sam plakala pred Andrijom, jer je i on naučio da tuguje i da ima dane kad ne želi napolje i da je to redu", veruje danas.

Dve nedelje nakon muževljeve smrti odlučila je da se vrati na pozorišnu scenu. "Mislila sam da sam danju u matriksu, a noću u limbu. Kako ja jedem, a njega nema, kako mogu da živim, a njega nema?", priznaje glumica.

Mešale su se tuga i osećaj krivice, a onda je sin odigrao ključnu ulogu. Imao je samo devet godina kad je majci rekao: "Znam da je ovo strašno ali hoću da skineš ovo crno i da svetliš za mene." Ne propustite galeriju Anjinih slika.

Instagram / anjuta_mandic Tragičan gubitak muža preživela je lakše uz pomoć sina.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

U večerašnjoj emisiji „Preživeli“ u 22 sata na K1 televiziji gošća će biti glumica Anastasia Anja Mandić (VIDEO) K1