Poznati glumac Petar Božović retko govori o privatnom životu, ali se u jednoj od retkih prilia dotakao braka sa Marinom Koljubajevom.

Sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka ona je važila za jednu od najtalentovanijih i najlepših glumica u zemlji. Generacije koje su odrastale u tom periodu pamte je po neponovljivoj seriji za decu „Neven”, u kojoj je dobila ulogu ubrzo pošto je diplomirala.

U braku sa legendarnim glumcem dobila je sina Draška, ali ipak su se razveli.

"Karijeru je otpočela u seriji 'Neven'. Pošto je bila trudna, u drugom delu zamenila ju je Neda Arnerić. Bila je mnogo lepa, putena, Ruskinja. Različito smo gledali na porodicu, ona je pobacila naše drugo dete uz moje protivljenje. Smatrao sam da brak i ne postoji ako nema dece, jer u tom slučaju ceo život možemo i da se zabavljamo", otkrio je svojevremeno Petar Božović zbog čega je okončan njegov prvi brak.

"Razveo sam se, jer nisam mogao da podnesem pobačaje. Ja sam hteo porodicu i decu", istakao je bio on za "Mondo".

 Priznati glumac se 2014. godine oženio dugogodišnjom partnerkom Snežanom, sa kojom i danas uživa u skladnoj zajednici.

"To je kao kada vam se desi dar sa neba. Snežana je moj dar od Boga. Ne bih to upoređivao sa zemaljskim stvarima kao što je dobitak na lotou, i ostalim budalaštinama. Ali, baš sam zahvalan Bogu što sam sreo Snežanu i što imam osećanje da je moja", rekao je glumac koji se sa Snežanom venčao u krugu porodice.

"Živimo u vremenima punim nesreće i više nismo mi deo sveta, već je i svet deo nas. Činilo mi se, da mi u ovom zrelom dobu ne priliči da pravim velika slavlja. Slavlje je u nama, a to je ono najvažnije", ispričao je glumac tada za „Blic“. Umesto tamburaša, narodnjaka i tradicionalne svadbe, Božović je, u svom stilu, posvetio i izrecitovao stihove svojoj „boginji“ Snežani.

Petar Božović o prvoj ženi
ATA / Antonio Ahel 

"Nije bilo pesme, a ja sam sadašnjoj gospođi Božović izrecitovao 'Najlepše je ovo lice Božovića porodice'", - završio je Božović.

Glumac ima unuku Anđeliju i unuka Nikolaja, koje mu je podario jedinac Draško.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

PETAR BOŽOVIĆ PLAKAO DOK SE OPRAŠTAO OD GUTOVIĆA: Zbogom dragi Lane, toliko! Kurir televizija