Ljiljanu Lašić (76) publika je zavolela u kultnim serijama "Pozorište u kući", gde je igrala Tinu, i "Bolji život", gde smo je gledali kao Lelu, a brojne zapažene uloge ostvarila je i u pozorištu. Glumica je rođena u Kragujevcu, a školovala se u Beogradu, gde je 40 godina bila stalni član Beogradskog dramskog pozorišta.

Ljiljana se sa 18 godina udala za scenografa Vladislava Lašića, a zbog njega se sa studija arhitekture prebacila na glumu.

Ljiljana Lašić
Youtube / Printscreen / Sevarika 

"Prvo sam se upisala na arhitekturu, a Vladislav se, kao arhitekta, bavio scenografijom za filmove. Shvatila sam da bi u tim uslovima moj brak propao, pa sam, u želji da uskladimo ritam kretanja, položila prijemni na Fakultetu dramskih umetnosti. Bila sam tu u divnoj klasi s Petrom Božovićem, Svetlanom Bojković, Brankom Milićevićem Kockicom… Na trećoj godini sam, posle pet godina braka, rodila sina", ispričala je svojevremeno za medije glumica, koja sa suprugom ima naslednika Đorđa, koji im je podario unuku Jovanu.

"Udala sam se veoma mlada, što nikome ne preporučujem. Udati se u 18. godini znači lišiti se velikog dela mladosti", iskrena je bila jednom prilikom Ljiljana, koja, uprkos tome, nikada nije zažalila zbog braka sa Vladislavom jer svih ovih godina imaju izuzetno skladnu zajednicu.

"Imam brak u kome delimo isti sistem vrednosti. I ta zajednica traje 46 godina! Dobri smo prijatelji. Znamo se od detinjstva, iz iste smo ulice", pričala je dramska umetnica.

Ljiljana Lašić
Youtube / Printscreen / Irina Kruska 

Ljiljana je priznala da ni ona ni njen suprug nisu verovali u ljubav za ceo život, ali da se to promenilo, kao i da je njihov odnos specifičan.

"Sigurna sam da je i on voleo neke žene i ja neke muškarce. Ali, nas dvoje smo odlučili da živimo jedno s drugim. Atipičan je to odnos. Ni on ni ja nismo verovali u ljubav do groba. Sad, naravno, da. Sa toliko godina, sa toliko iskušenja", rekla je svojevremeno.

Još fotografija Ljiljane Lašić pogledajte u galeriji ispod.

Youtube / Printscreen / Dejan Jelača 30 minuta, Youtube / Printscreen / TV Studio B Ljiljana Lašić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Bolji život - isečak Klasik TV