Čuvena jugoslovenska i srpska pevačica Zorana Lola Novaković bila je izuzetno uspešna i slavna šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka.

Pevala je Titu, a njen glas su prepoznavali i voleli i u inostranstvu, nizala je hitove, nastupala na festivalima, osvajala nagrade. Rođena je 25. aprila 1935. godine u Beogradu, a karijeru je počela sa 22 godine i postala velika muzička zvezda. 1962. godine predstavljala je Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije i sa pesmom "Ne pali svetla u sumrak" osvojila 4. mesto.

Baš kao i njena karijera, i Lolin privatni život bio je turbulentan. Udavala se tri puta.

Lola Novaković
Youtube / Printscreen / Gavra Kaćanski 

Njen prvi suprug bio je profesor fizičkog vaspitanja Boro Kragujević, a njihov brak trajao je manje od dve godine. Zatim se 1966. udala za Mila Jovanovića, predstavnika avio-kompanije "Panameriken", sa kojim je provela 4 godine, nakon čega je i ta ljubav okončana razvodom. Nakon toga, pevačica se zaljubila u 10 godina mlađeg kolegu Dragana Antića, sa kojim je u braku bila do 2000. godine. 

Iako je uživala veliku popularnost, svi koji su poznavali Lolu opisivali su je kao izuzetno skromnu ženu. Poslednje godine života provela je u samoći, a tako je i preminula 3. aprila 2016. godine.

Komšije su je pronašle u fotelji, a kako se navodilo, želja joj je bila da njena sahrana ne bude javna i da ne bude sahranjena u Aleji velikana. Kremirana je 6. aprila 2016. na Novom groblju u Beogradu.

Na dan sahrane, Lolina kuća je opljačkana i mnoge vrednosti koje su se u njoj nalazile su pokradene. Tek tri meseca kasnije ova vest je dospela u javnost, na insistiranje njenog dugogodišnjeg prijatelja.

Još fotografija Lole Novaković pogledajte u galeriji ispod.

Youtube / Printscreen / Gavra Kaćanski, Youtube / Printscreen / herraxel56789 Lola Novaković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Sahrana Lane Toković Kurir