Dugogodišnji partner Sandre Bulok Brajan Rendal je preminuo u subotu, a njegova porodica je to saopštila juče. "S velikom tugom, obaveštavamo vas da je Brajan umro mirno, nakon trogodišnje borbe sa ALS (amiotrofičnom lateralnom sklerozom)", naveli su u saopštenju.

"Brajan je odlučio da ne priča o svojoj bolesti i svi mi koji smo ga voleli dali smo sve od sebe da tu odluku ispoštujemo.

Izuzetno smo zahvalni neumornim doktorima koji su nam pomagali dok je bolovao, kao i izvanrednim bolničarkama koje su praktično živele s nama, često žrtvujući i vreme koje bi inače posvetile svojim porodicama.

Molimo vas da poštujete našu privatnost u narednom periodu kako bismo mogli da ožalimo Brajana i pomirimo se s tim što nije bilo moguće da se s njim oprostimo", zaključuje se u saopštenju.

sandra bulok brajan rendal 0795066058-min.jpg
Profimedia 

Brajan je radio kao fotograf, završivši prethodno karijeru manekena i fotomodela. Sa Sandrom se upoznao pre osam godina kad je došao da slika rođendan njenog sina Luja. Objavili su da su zajedno kasnije te godine, pojavivši se, između ostalog, i na venčanju Dženifer Aniston i Džastina Teroa.

"Pronašla sam ljubav svog života", ispričala je glumica u intervjuu pre dve godine. "Imamo dvoje divne dece, zapravo troje, jer i Brajan ima ćerku. Ovo je nešto najbolje što mi se desilo u životu.

sandra bulok brajan rendal 0333796521-min.jpg
Profimedia 

Nije mi potreban papir da bih bila odana partnerka i odana majka. On je divan primer mojoj deci, baš onakav kakvog bih poželela. Veliki je hrišćanin, a ponekad imamo različite poglede na neke stvari, a on je i tada dobar primer. Veoma je strpljiv, pravi je svetac, uzdigao se do niova koji prosto nije ljudski", govorila je Sandra.

ALS je bolest kojoj još nema leka, a procenjuje se da oboleli može da živi između dve i pet godina nakon pojave prvih simptoma. Samo deset odsto njih poživi čak i deset godina.

Pažnju javnosti je na ovu bolest skrenula velika akcija na društvenim mrežama poznata pod imenom "ledeni izazov". Tada su, podsetimo, slavne ličnosti, objavljivali zabavne snimke na kojima se vidi kako se polivaju kofom ledene vode.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

TUŽNE VESTI IZ HOLIVUDA: Legendarni glumac Brus Vilis zbog bolesti napušta svet glume Kurir televizija