Jedna od najlepših srpskih i jugoslovenskih glumica Desanka Beba Lončar veoma mlada doživela je veliku slavu - nakon uloge u kultnom filmu "Ljubav i moda" glumačke role su se nizale jedna za drugom, ali je Beba tačku na filmsku karijeru stavila rano, sa 39 godina.

Zahvaljujući svojoj lepoti dobila je nadimak "srpska Brižit Bardo", za njom su uzdisali mnogi muškarci, ali je samo jednom pošlo za rukom da osvoji njeno srce - hrvatskom biznismenu Josipu Radeljaku Dikanu. Dugo su se borili za potomstvo, čak 13 godina. Beba je nekoliko puta ostajala u drugom stanju, ali se svaka trudnoća završavala pobačajem. Suprug joj je bio velika podrška, a onda je na svet stigao njihov sin Leo.

"Tri kilograma i 150 grama, 52 dugačak, crven, sa zulufima… Kad sam ga najzad uzela u ruke, filmovi, snimanja, slava, sve je to za mene bio neki drugi svet. Život u bolnici duboko me je izmenio. Napustila sam glumu i rešila da budem s detetom, da ga dadilje ne vuku po setovima", ispričala je glumica jednom prilikom.

Beba Lončar
Youtube / Printscreen / RTS Prikazuje 

Nakon 23 godine braka, bajka Bebe i Josipa je završena. Biznismen je glumicu prevario sa njenom mlađom koleginicom Enom Begović, usledio je razvod, a kako je Lončar kasnije pričala, druga žena nije bila jedini razlog kraha bračne zajednice.

"Kad propadne veza koju ste toliko gradili, to zaista jeste životni poraz. Ali on je u 50. godini rešio da krene drugim putem. Dešava se da muškarci tada traže obnavljanje svog života i mladosti, a ja ne bih nikog sputavala da radi šta hoće. Ne može se voleti na silu. To se zove zamor materijala. Sećam se da smo živeli fantastično i posle smo počeli da idemo na živce jedno drugom. Dok je odnos muškarca i žene stalno zavođenje, ništa nije problem. Intimni odnos je najvažniji deo te igre. Ali ljubav, nažalost, nije večna, ma koliko mi žene to romantično želele. I tu su muškarci pametniji. Oni se lakše upuštaju u nove veze, više riskiraju. To je zato što živimo u muškom svetu.Njima se preljuba oprašta, a kojoj bi ženi bilo oprošteno da ostavi muža sa sve decom i nađe 20 godina mlađeg frajera? Pa stavili bi je na stub srama. Samo, ko smo mi da sudimo ljubavi", govorila je Beba za medije.

Razvod je prošao vrlo turbulentno, jer je Dikan insistirao na tome da dobije starateljstvo nad sinom, a navodno je, kako se pisalo, i proglasio Bebu alkoholičarkom i smestio je u kliniku za borbu protiv alkoholizma. Nakon toga joj je, pričalo se, ponudio kompromis - da zaboravi na dete koje je rodila, a da će mu on pružiti najbolje moguće uslove za život i prepisati sve nekretnine. Glumica je navodno sa sinom Leom ponovo uspostavila kontakt tek kada je on otišao na studije u London, kada je koristila svaku priliku da ga tamo poseti.

Beba Lončar danas ima 80 godina i živi u Beogradu, na Dorćolu.

"Živim na mom Dorćolu, gde sam i rođena. Imam nekoliko solucija za život u inostranstvu, gde povremeno odlazim, ali većinu vremena provodim u Beogradu. Radim ono što zbog glumačkog posla nisam mogla da radim kao devojčica i mlada žena. Ne šminkam se, ne radim ništa glamurozno, družim se sa velikim brojem prijatelja i mnogo čitam. Volim što je moj grad metropola, što se trese i što je pun života", ispričala je pre nekoliko godina.

Još fotografija Bebe Lončar pogledajte u galeriji ispod.

Profimedia Beba Lončar

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

GLUMICA LJILJANA STJEPANOVIĆ OTVORILA DUŠU O zdravstvenoj krizi i događajima koji su joj obeležili život  Kurir