Tanja Peternek Aleksić uspela je da nam približi svet poznatih i uveri nas da su i zvezde "obični" ljudi. Jedan od najgledanijih formata na domaćoj TV traje više od dve decenije, a Tanja kaže da je televizija nekako uvek bila uz nju i oko nje. Novinarka rođenje ćerki, Tamare i Anje pamti kao trenutke kada je iskusila pravu sreću.

"Danas znam šta je sreća. Znam da sam tog 18. avgusta 1992. i 18. januara 2001, kad su se njih dve rodile, mogla da je dodirnem rukom i da moji prsti nisu prolazili kroz vazduh. U mom slučaju, sreća izgleda kao šećerna vata, možeš da je dotakneš, prija ti pod prstima i divno miriše", rekla je Tanja koja je odlazak majke teško podnela.

"Mama je otišla iznenada prošle godine i imam utisak da se nismo pozdravile iako smo celog života živele zajedno. To nisam mogla da prihvatim, ali sam shvatila kao zadatak da moram da je ispratim onako kako je želela. Sa puno žutih ruža i žutog cveća koje je volela.

Ostalo je da se naviknem da živim s tim nedostajanjem. Kad uđem u prodavnicu, uhvatim se za keks koji je mama volela, a onda shvatim da nemam kome da ga kupim.

tanja peternek aleksic-min.jpg
ATA / Antonio Ahel 

 Bolelo je kao da me neko šutne u stomak, a kad to osetim, čučnem. Jednom sam se takva našla u nekom kafiću. Plakala, sedela i čekala da se tuga spusti. Prišla mi je neka žena, za koju sada znam da se zove Ana, i pitala da li može da mi donese kafu protiv tuge. Svakog dana sam odlazila tu i Ana je samo donosila kafu. Posle smo počele da pričamo. Ana je sad na porodiljskom jer je uz dečake blizance dobila i devojčicu, a meni je ostala kao simbol toga da se život nastavlja i da se produžava kroz nove ljude koje upoznaješ, kroz novu decu koja se rađaju, a da ti ostaješ da živiš kao nastavak života onog ko te je rodio, ali tuga ostaje i naučiš da živiš s njom", rekla je Tanja koje govorila i o smislu života.

"Uspela sam da me ove godine u kojima sam nauče da živim po onome što su mi pričali da je filozofija u Indiji, a to je da živim u sadašnjem trenutku, što je najteže. Smisao života nalazim u sceni iz Indije u kojoj kao larve, umotani u neke bele pokrivače, pokraj puta na izlazu iz Bombaja leže ljudi. Ujutro bi počeli da se odmotavaju i ustaju. Uz prvi šok pomisliš koliko homlesa na jednom mestu, ali posle dve nedelje u Indiji shvatiš da to njima nije strašno. Jer, kad živiš u ovom materijalističkom društvu, ujutro se pitaš što si podstanar, da ti je bar garsonjera... Dođeš do nje pa kažeš, e da mi je bar dvosoban stan i na boljoj lokaciji, a onda i kuća na Dedinju... I svaki put ujutro nisi srećan. A njima je u Indiji bilo savim dovoljno što su ustali tog jutra. E pa valjda nam je cilj svima da budemo srećni što smo danas ustali", rekla je ona.

Izvor: Lepa&Srećna

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

BONUS VIDEO:

NAJLEPŠA GLUMICA MLAĐE GENERACIJE! Tamara Aleksić otkrila recept za lepotu Kurir televizija