Naomi Vots, britansko-australijska glumica koja u septembru proslavlja 55. rođendan, priznala je da se teško nosila sa promenama i simptomima u ranoj menopauzi, koja je u njenom slučaju usledila već sa 36 godina.

"Prolazak kroz menopauzu u tako mladim godinama nije bio lak, posebno u vreme kada je bilo tako malo dostupnih informacija o tome. Promene raspoloženja, noćno znojenje i migrene... Osećala sam se kao da gubim kontrolu", rekla je glumica za strane medije.

Ona je posebno naglasila da je važno javno govoriti o menopauzi, budući da ona može trajati nekoliko decenija.

"Zar to nije vredno pisanja? Toliko se stvari može dogoditi u životu žene tokom tog perioda: briga za starije roditelje, odlazak dece, razvod, promena karijere, povratak na posao. Visok je ulog!", rekla je Naomi.

Glumica sarađuje sa udruženjem "Marielle Frostrup Menopause Mandate" i uvek ističe da je neophodno da se otvoreno govori o menopauzi i da je i sama "veoma strastvena u podizanju svesti i podsticanju iskrenijih razgovora".

Podsetimo, Naomi Vots se prošlog meseca u Njujorku venčala sa Bilijem Krudupom, sa kojim je u vezi od 2017 godine. Pre toga je bila u braku sa glumcem Livom Šrajberom sa kojim ima dvojicu sinova.

Još fotografija Naomi Vots pogledajte u galeriji ispod.

Instagram / naomiwatts Naomi Vots

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

4 vežbe za žene u menopauzi TikTok/nikiwibrowfitness