Šarliz Teron rođena je 7. avgusta 1975. u mestu Benoni, u blizini Johanesburga u Južnoafričkoj Republici. Odrasla je sa roditeljima: majkom Gerdom i ocem Šarlom alkoholičarem, koji je godinama zlostavljao suprugu. Holivudusku glumicu majka je pokušala da zaštiti od nasilnog oca i kada je Šarliz imala petnaest godina, Gerda je ubila muža u samoodbrani.

"Dani sa zavisnikom su nepredvidivi i ta nepredvidivost se ugradi u organizam do kraja života. Najgora je bila ta užasna noć sa njim koja je gora od njegovog alkoholizma", ispričala je jednom prilikom glumica i ispričala detalje o tragičnoj noći koja joj je zauvek promenila život.

"Majka i ja smo bile u spavaćoj sobi naslonjene na vrata dok je on gurao vrata. Obe smo bile naslonjene na vrata s druge strane kako on ne bi ušao. Napravio je korak nazad i pucao u vrata tri puta. Nijedan nas metak nije pogodio, što je pravo čudo. Ali, ona je u samoobrani pucala na njega", rekla je Šarliz koja je se, uprkos svemu ne žali na svom život. Na pitanje što bi promenila da može da se vrati u prošlost, Šarliz je rekla:

"Naterala bih svoje roditelje da se razvedu, to je sve. Što se ostalog tiče, moj život je predivan i nikad ga ne bih menjala", rekla je glumica.

sarliz-terin
Profimedia 

Majka slavne glumice nije osuđena zbog ubIstva jer je utvrđeno da se radilo o nužnoj samoodbrani.

Nakon porodične tragedije, Šarliz se preselila u Milano, gde je radila kao model. Pažnju na sebe skrenula je ulogama u “Deci kukuruza 3” i “Đavoljem advokatu”, a dobitnica je Oskara za najbolju žensku ulogu u filmu 'Čudovište'. Za ulogu u nagrađenom filmu Šarliz se ugojila 15 kilograma.

Iako su njen život obeležile brojne ljubavi nikada nije stala na ludi kamen.

"Nikada se nisam htela da se udajem, niti sam bila u iskušenju da se predomislim. Jednostavno mi nije bitan brak, bitan je odnos dvoje ljudi', rekla je Šarliz i dodala da je jedino istinski ispunjuje je majčinstvo.

Pre 11 godina usvojila je dečaka Džeksona, a tri godine kasnije i devojčicu August.

Pogledajte još fotografija Šarliz Teron u galeriji ispod.

Profimedia Šarliz Teron u jednostavnoj i efektnoj kombinaciji

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna