Zvezde francuskog glumišta stigle su u crkvu Sen-Roš da odaju počast Džejn Birkin koja je sahranjena danas u Parizu.Njene ćerke Šarlota Gejnzburg i Lu Dualon, i same vrlo poznate pevačice i glumice, došle su u pratnji svojih partnera.

Prva dama Francuske Brižit Makron je došla odevena u crno, dok je predsednik Emanuel Makron napisao dirljivu poruku na društvenim mrežama. On je Džej nazvao "kompletnom umetnicom", koja je "otpevala najlepše reči na francuskom svih vremena. Bila je oličenje slobode, bila je ikona Francuske", naveo je Makron.

Džejn je preminula 16. jula, u 77. godini. Bila je to prva noć da je bila sama nakon što su se pune dve godine uz nju smenjivale negovateljice.

dzejn birkin 0789481462-min.jpg
Profimedia 

Imala je stalnu negu otkako je doživela moždani udar i upravo je bila počela da se oporavlja od njegovih posledica. "Mama, već osećam prazninu koja ostaje iza tebe", rekla je pretužna Šarlota. "Sada sam siroče", dodala je.

sahrana dzejn birkin 0791538974-min.jpg
Profimedia 

Stotine ljudi se okupilo na trgu pred crkvom, a među slavnim ličnostima koje su došle da se oproste od Džejn su i Katrin Denev i njena ćerka Kjara Mastrojani, Vanesa Paradi, Šarlot Rempling, Izabel Iper i mnogi drugi - pogledajte ih u galeriji slika!

Profimedia Na tužnom skupu u Parizu Katrin Denev, Brižit Makron i brojne druge francuske slavne ličnosti.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna

BONUS VIDEO:

Sahrana Kornelija Kovača na novom groblju Kurir televizija