Milan Kalinić je opisao potresan događaj u kojem mu je zamalo stradala čitava porodica. Saobraćajna nezgoda se dogodila na Kopaoniku, kada je sa ženom i decom krenuo na skijanje.

Sećanja na nesreću su još živa, a o njima su pričali u emisiji "Preživeli" u kojoj se Sandra Kalinić našla u ulozi voditelja umesto svog muža. Sve se odigralo 2015. godine. Kolovoz je bio vlažan od snega koji se topio, a glumac kaže da je baš to najgore za vozača.

"U kolima je bila divna atmosfera. Već smo prilazili Brusu i nailazimo na kobnu krivinu, ona se inače zove Duga krivina. Meštani su je nazvali "Krivina smrti". Nisam jurcao, vozio sam normalno. Zaokrenuo sam, dodao sam gas misleći da izlazim iz krivine. To je bilo dovoljno.

To su bili mađarski državljani u dva automobila. Prvi automobil uspeva da me izbegne, dok je u drugom automobilu bio manje vičan vozač. Mi, bukvalno, imamo direktan sudar sa automobilom. To je strašan trenutak", seća se Kalinić.

3510354_screenshot-8_ff.jpg
K1 / printscreen 

Prema njegovim rečima, uradio je stvar zbog koje su mnogi mogli da ne prežive. "Tada sam shvatio koliko u životu u sekundi može sve da se promeni i koliko je dragoceno da uživaš u svakom trenutku i svakoj sekundi", seća se Milan strašnog događaja.

Sin Vuk je tada imao tri i po godine, a ćerka Tea šest i po, pred polazak u školu. Deca su od udarca dobila hematome na glavi, Milan je povredio ruku, ali najstrašnije je bilo uverenje da je ubio čoveka. "Mislio sam da sam da jesam!", kaže glumac. 

"Vozaču je bio volan u grudnom košu. On je bio nagnut nad volanom i leži sa otvorenim očima. Vidim mrtvog čoveka. To je najgori trenutak u mom životu. Vidim čoveka koji ne daje znake života, on je mrtav.

Osećam da sam van sebe, okrenuo sam se autu, gledam tebe, Teu i Vuka. Kažem sebi: "Ti si uništio život svima! Uništio sam mojoj deci život!" To je pakao, kraj, gotovo. Nema više nikakvog života. Okrećem se ka ovom čoveku, gledam ove ljude... Kreće da mi se vrti u glavi. To je šok u kom ne znam šta da radim, kome da pomognem. Krajičkom oka vidim, da mu mali prst radi i cela ruka.

milan kalinic
K1 / printscreen 

On je samo bio u stanju šoka par sekundi, došao je sebi. Brzo optrčavam auto, čupam, lomim sve. Hitna pomoć i policija su se pojavili neverovatnom brzinom", priseća se Milan. Ispostavilo se da je baš čovek za volanom imao najmanje povreda za razliku od ostalih putnika, ali je jedino bio životno ugrožen.

"Nesreća je bila u tome što je bio invalid, koji je imao operaciju na srcu i ima samo jedan bubreg, a nakon nesreće je imao unutrašnje krvarenje", priča Kalinić. Doktor je glumcu kazao: "Milane, on do Beograda sto osto neće preživeti".

"Petnaest - dvadeset dana koliko je to trajalo je bilo najveća agonija mog života", opisuje ovaj period Milan. Ipak, priča dočekala je svoj srećan kraj za sve aktere.

BONUS VIDEO:

ZNAM DA NISAM PRELEP, ALI I DALJE ME ŽELE: Milan Kalinić čestitao sebi 49. rođendan HIT snimkom, a shvatio i ko su mu prijatelji! Instagram

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna