Silvio Berluskoni je umro u 87. godini, a iza sebe je ostavio dva sina, tri ćerke i udovicu Martu Fašinu, s kojom je bio u ljubavi od 2020. godine. Italijanski medijski magnat i bivši premijer je tada raskinuo s dugogodišnjom ljubavlju Frančeskom Paskale.

Marta ima 33 godine i počela je karijeru kao predstavnik za odnose s javnošću fudbalskog kluba "Milan", u vlasništvu Silvija Berluskonija. Diplomirala je književnost i filozofiju na rimskom Univerzitetu Sapienca, a političku karijeru je počela pisanjem članaka podrške Berluskonijevoj partiji.

Zbog zgodne Marte je Berluskoni raskinuo dugogodišnju vezu sa Frančeskom Paskale, a 2022. godine organizovano je simbolično venčanje. Silvio je to nazvao "festivalom ljubavi", ali nije bilo službenog zaključenja braka.

profimedia-0665419681-min.jpg
Profimedia 

Premda je nosila raskošnu venčanicu i po svemu ličila na mladu, Marta je bila "veoma uvređena i ljuta" što se nisu venčali. Sa druge strane, Berluskoni je bio veoma srećan i izjavljivao svima kako mu je Marta "dar s neba".

Njih dvoje nisu imali dece, dok je bivši premiijer u prethodna dva braka dobio dva sina i tri ćerke koji će naslediti bogatstvo od skoro šest milijardi evra. Bio je jedan od najbogatijih ljudi Italije, a na svetu je bio rangiran u prvih 200 top bogataša.

profimedia-0729801764-min.jpg
Profimedia 

Marta je, na svom Instagram nalogu, više puta izrazila "bezgraničnu ljubav" prema Silviju, a nju oslovljavaju sa "lejdi B". "Moja ljubav nikad neće prestati", poručila je suprugu za njihovu poslednju godišnjicu. Više zajedničkih slika pogledate u galeriji.

Profimedia Umro je Silvio Berluskoni, njegova udovica Marta Fašina je više od pola veka mlađa od njega.

Tekst: Lepa&Srećna