Lik Baće je mnogima gledaocima omiljeniji od drugih u filmovima i seriji "Južni vetar", a glumcu Miodragu Radonjiću je ova uloga veoma podigla popularnost. Kao i u drugim kriminalističkim i akcionim delima, publika se "navikne" na negativce koji uspevaju i da budu donekle "simpatični".

Baća je šalama osvojio mnoge, a kako kaže, omiljena mu je replika "Koliko ćeš Srpčića da mi rodiš?" Kraj druge sezone obeležila je i scena u kojoj ga vidimo kako se šiša do glave, gledajući se u ogledalu suznim očima.

Za nju je, kao i za mnoge druge u filmu, Miodrag Radonjić je morao da se konsultuje i sa psihijatrom da bi što bolje razumeo svoj lik i što vernije ga dočarao.

"Imao sam razgovore s mojim dobrim drugarom, koji je psihijatar, kako bismo utvrdili koja je Baćina dijagnoza", ispričao je Radonjić na televiziji "K1". "Došli smo do zaključka da je to neka vrsta bipolarnog poremećaja, a izazvana je okolnostima života u kojima živi, što uključuje narkotike, alkohol, stres, kao i čest strah od smrti.

miodrag radonjic-min.jpg
Youtube / TV Pink 

Prema njegovim rečima, sve ono što se na prvu na Baći ne vidi ispoljilo se iznutra, u njemu. "Kraj serije i scena u kojoj se Baća  gleda u ogledalu i šiša na ćelavo, bio dobar i tačan. Baš mi je psihijatar rekao skoro da ljudi s psihičkim poremećajima taj čin šišanja dožive kao puštanje nekog tereta i na taj način doživljavaju promenu i distanciranje sa svakodnevnim `ja`", kazao je Radonjić.

Bipolarni poremećaj uključuje epizode duboke depresije i ekstremne euforije, a periodi mogu biti različite dužine. Osobe su osetljivije na stres, a manične epizode su, najverovatnije, uzrokovane hemijskim disbalansom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna