Grupa "Zana" u žiži javnosti je više od četrdeset godina, a za to vreme promenili su četiri pevačice. Najduži staž ostvarila je Jelena Galonić, koja se grupi priključila još 1990. godine. Kako je sve počelo ispričao je Zoran Žika Jovanović.

"Radovan i Zana su me zvali da dođem iz Amerike 1979. godine i da napravimo bend, oni su tada bili u vezi i pisali su mi pisma, a ja sam tada imao 18 godina. Majka mi je umrla kada sam imao 17 godina, vrlo teško sam to podneo. Kum od mog oca je živeo u Kirklandu i otišao sam kod njega i bio sam tamo godinu i nešto dana. Ništa tamo nisam radio, sećam se da sam plivao u okeanu, povukla me voda i ogulio sam nos skroz, kost se videla – to je bio moj prvi susret sa Amerikom. Oni su mi pisali da se vratim i da pravimo bend i ja sam spakovao nekih 30 LP-a i krenuo nazad", ispričao je Žika

"Napravili smo bend, doveli smo bubnjara i basistu i sve je to bila dečija igra do momenta dok nismo sreli Marinu Tucaković u studiju u kom smo snimili neke dve glupe pesme. Ona je sela, zapalila cigaretu, slušala, popila viski i dala nam broj telefona da je sutra pozovemo i u 11h dođemo kod nje. Ja nisam znao ko je ona, ja sam mislio da je direktor radija jer je ušla sa bocom viskija u ruci i podigla noge na miksetu koja je koštala 2 miliona dolara i ona nam je rekla da ima nešto kod nas što joj se dopada. Ona je počela da živi sa mnom i Radovanom, u stanu u Katanićevoj i non stop smo radili. Ona nas je usmeravala",  ispričao je za "Novu" Žika, koji je Jelenu, četvrtu Zaninu pevačicu, upoznao mnogo godina kasnije:

"'Zana' je tražila novu pevačicu, a ja sam tada bila studijski muzičar, pevala sam prateće vokale Zdravku Čoliću, a producent bio Goran Bregović, i Marina je tada radila tekstove za Gorana i kaže ona njemu da joj treba pevačica za 'Zanu' i Goran Bregović predloži mene i Marina me odmah pita da li bi pevala u 'Zani', ja kažem naravno. Tada sam imala 19 godina, nezrelo biće, prve dve nedelje se nisam javljala jer sam razmišljala da li sam dovoljno sposobna za to i nisam želela da budem jedna od pevačica koje će proći kroz grupu", ispričala je Jelena koja se za Žiku udala 2008. godine.

Pogledajte još fotorgafija Žike i Jelene u galeriji ispod.

Instagram/zanazika Jelena i Žika iz grupe "Zana"

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna