Voditeljka Ana Pendić svoje iskustvo sa diskus hernijom, zbog koje je operisala kičmu, deli zbog drugih koji imaju iste zdravstvene tegobe. Dva meseca je trpela bolove pre nego što je magnentna rezonanca pokazala da boluje od teškog oblika diskus hernije.

"Dva meseca sam trpela jake bolove. Pre nedelju dana stanje mi se drastično pogoršalo i nakon nove magnetne rezonance, nalaz je bio težak oblik diskus hernije uz komplikacije. Hitno sam operisana na Klinici za neurohirurgiju i beskrajno sam zahvalana doktoru Voji Bogosavljeviću jer me je bukvalno vratio u život. Nažalost tek kada je kasno shvatimo da je zdravlje ipak najvažnije. Čuvajte sebe i vidimo se za mesec dana na malim ekranima", rekla je Ana 2018. godine a sada je za "Blic" istakla da joj i dan-danas neko traži savet.

Problem sa diskus hernijom imao je i glumac Dragan Gagi Jovanović. Dugo je trpeo bolove, a kada su oni postali nepodnošljivi odlučio je da potraži lekarsku pomoć. Tada mu je saopšteno da je operacija jedino rešenje.

"To je davno počelo. U životu sam napravio dve kuće i bukvalno - gurao sam kolica, mešao malter… Pritom volim sport, igrao sam tenis kao za zlatnu medalju. To je bolelo, igrao sam sa tim bolom, a onda više nisam mogao da izdržim", ispričao je glumac u emsiji "Zdravi sa dr Katarinom Bajec".

 "Tek kada sam javno počela da pričam o tome, shvatila sam koliko ljudi ima problema sa kičmom. Bila sam zatrpana porukama šta da radim?, gde da idem?, koje terapijem da koristim... I dan danas se desi da mi neko traži savet. Čovek se navikne na bol, počne da živi sa tim i zaboravi kako je izgledao život bez bola. Ja sam operacijom mnogo dobila na kvalitetu života i priliku da se više posvetim detetu i porodici", ispričala je voditeljka koja svaki slobodan trenutak koristi da provede sa ćerkom Sarom koja će ove godine proslaviti 10. rođendan.

"Ne grizem u poslednje vreme za nove projekte, jer mi prija da sam sa njom. I njoj prija, uvek bi trebalo neko od roditelja da bude tu. Mogu da ispratim sve domaće zadatke, sve probleme sa drugaricama i sve što se dešava. U ovom trenutku sam joj potrebna još uvek, a za par godina više neće hteti ni da nas vidi, biće sa svojim drugaricama, tako da koristimo ovo vreme da uživamo u njoj, a nadam se i ona sa nama", iskrena bila nedavno u "Premijeri" Ana.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna