Jelica Sretenović za supruga Miloša Mišu Sretenovića udala se kada je imala 19 godina, dok je još bila na studijama. Jednom prilikom ispričala je kako su se upoznali, a budući da je Miša bio stariji od nje, upoznala ga je preko svoje tetke.

"On je dolazio po tetku da idu u školu zajedno i praktično me je gledao kako rastem. Kada su oni imali 16 godina ja sam imala pet, odnosno, kada su pošli na fakultet, ja sam bila đak prvak. Iako smo se znali od ranije, naš susret posle svih tih godina je bio ljubav na prvi pogled. Zabavljali smo se godinu dana. Miša je bio ozbiljan čovek, radio je u Skupštini grada i, normalno, izlazio po restoranima. Kad ja poželim da idem u diskoteku, i on je išao sa mnom. Izludujem se, izđuskam, a on sedi i čeka i ponekad se samo prekrsti. Miša je bio sjajan!", ispričala je glumica jednom prilikom.

Jelica Sretenović
ATA / Antonio Ahel 

Na trećoj godini studija Jelica je rodila stariju ćerku Anu, a mesec dana nakon porođaja izašla je da polaže ispit.

"Ana se rodila u aprilu, a u maju je bio ispit iz glume sa treće godine. To je bio ozbiljan i obiman ispit. Izašla sam, naravno, da polažem i dobila devetku, onako iz porodilišta! Sve se može!", pričala je ranije umetnica.

Jedanaest godina nakon Ane, Jelica i Miša dobili su i mlađu ćerku Olju, a onda je skladan porodični život 1999. godine prekinula Mišina iznenadna smrt.

Jelica Sretenović
ATA / Amir Hamzagić 

On je preminuo usled srčanih problema, a Jelica je tada imala 45 godina. Te godine su prethodno obeležili 25 godina braka. Kako je sama kasnije govorila, smrt muža nikada nije prebolela, a posao joj je pomogao da lakše prebrodi najteže trenutke.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna