Mala, ali efektnauloga u seriji "Vera" bila je dovoljna da svi zapaze talenat Lenke Petrović i da se zapitaju - ko je ova mlada glumica? Kao najbolja drugarica Vere Pešić, Smilja je često u kadrovima sa Jovanom Stojiljković, a dve koleginice su i odlične partnerke jedna drugoj.

Lenka je ćerka našeg poznatog glumačkog para - Olge Odanović i Dragana Petrovića Peleta. Ona se trudi da na nju ne utiču slava i popularnost njenih roditelja.

"Mislim da sam se oslobodila toga", kaže Lenka, svesna da će uvek postojati ljudi koji će imati svoje mišljenje o uticaju roditelja na njenu karijeru. "Ja tu ne mogu ništa da menjam, mogu sebe da promenim i svoj stav. "

Kaže da se uloga Smilje umnogome razlikuje od njene prirode. "Smilja je mlada osoba, a vrlo zrela u tim okolnostima", opisuje Lenka lik mlade žene udate za Jevrejina u Beogradu, na početku nemačke okupacije. "Ja nisam toliko zrela", priznaje ćerka Olge i Peleta. 

lena petrovic.jpg
Youtube / RTS Prikazuje 

Zato joj je ova uloga bila izazovna, ali mnogi kažu da se odlično snašla. "Tumačim lik Verine prijateljice iz perioda ranog detinjstva, sa kojom je jako bliska, one su više od prijateljica, sestre su i vrlo su vezane.

To mi je najveći utisak, taj odnos koji smo Jovana Stojiljković i ja, nadam se, uspele da pogodimo. Divan odnos koji se stiče još u detinjstvu, čini se da je to večno, ali onda neke okolnosti učine da to nestane", opisala je Lenka ovu ulogu. 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna