Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa venčali su se u maju 2018. godine, a godinu dana kasnije stigao je njihov sin Arči Harison. Princ Hari je u svojim memoarima otkrio kako je svojoj porodici saopštio vest da je Megan trudna. On je istakao da su se nadali da će zasnovati porodicu, i da ih je vest o trudnoći oduševila. Zato su najbližima želeli što pre da saopšte da stiže pojačanje, pa su to učinili na venčanju princeze Evgenije 2018. godine.

Hari je u knjizi naveo da su on i Megan bili jako srećni što se njegova rođaka udaje, pa nisu želeli previše pažnje da skreću na sebe. Pozvali su sa strane Harijevog oca, kralja Čarlsa da mu kažu da će dobiti unuka.

"U Vindzoru, neposredno pre prijema pića za mladu i mladoženju, saterali smo tatu u ćošak u njegovoj radnoj sobi. Sedeo je za svojim velikim stolom, sa kojeg se pružao njegov omiljeni pogled. Bio je oduševljen kada je saznao da će postati deda četvrti put; njegov široki osmeh me je zagrejao", rekao je princ Hari koji je potom lepu vest saopštio bratu.

"Posle prijema u holu Svetog Đorđa, Meg i ja smo povukli Vilija u stranu. Bili smo u velikoj prostoriji. Čudna soba, čudan trenutak. Šaputali smo vesti, a Vili se nasmešio i rekao  'Moram da kažem Kejt'. Ona je bila preko puta sobe, razgovarala sa njenom sestrom Pipom. Rekao sam da možemo to da uradimo kasnije, ali on je insistirao. Tako da smo otišli ​​i rekli Kejt, a ona se takođe nasmejala i srdačno čestitala. Oboje su reagovali baš kako sam se nadao", naveo je Hari.

Megan Markl u crvenom odelu
Profimedia 

Tri dana nakon venčanja princeze Evgenije, Kensingtonska palata objavila je svetu da je Megan trudna. Vest je stigla na dan kada su ona i princ Hari stigli u Australiju na svoju prvu zvaničnu kraljevsku turneju kao mladenci.

"Njihova kraljevska visočanstva vojvoda i vojvotkinja od Saseksa sa velikim zadovoljstvom objavljuju da vojvotkinja od Saseksa očekuje bebu na proleće 2019. godine“, navodilo se u saopštenju palate. U knjizi Hari je hvalio Megan i istakao da je bila jako aktivna tokom trudnoće.

Princ Hari i princeza Evgenija su bliski još od detinjstva. Ona i njen suprug  Džek izašli su sa Harijem i Megan dok njihova veza još nije bila javna.

 Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna