Američka glumica Fara Foset rođena je 2. februara 1947. godine u Korpus Kristiju, u američkoj saveznoj državi Teksas. Karijeru je započela krajem 60-ih godina prošlog veka u ostvarenjima "I Dream of Jeannie ", "Flying Nun" i "Partrids Family", a ogromnu popularnost doživela je nakon uloge u seriji "Čarlijevi anđeli", gde je igrala sa koleginicama Džeklin Smit i Tanjom Roberts.

Njen život obeležile su dve velike ljubavi, ali i priča o navodnoj tajnoj, strastvenoj vezi. Godine 1973. Fara seudala za glumca Lija Mejdžorsa, sa kojim je bila u braku do 1979. Nakon razvoda počela je da se zabavlja sa glumcem i bivšim bokserom Rajanom O’Nilom, sa kojim je u ljubavi bila 17 godina i sa kojim je dobila sina Redmonda.

Fara Foset
Profimedia Fara Foset i Rajan O’Nil

Fara i Rajan su nakon razlaza ostali bliski zbog naslednika, a Fara se brinula o bivšem partneru nakon što mu je dijagnostikovana leukemija 2001. godine. On je uspeo da se izleči, ali glumica, nažalost, nije. Fara Foset je 2006. godine otkrila da boluje od raka debelog creva, a godinu dana posle toga održala je konferenciju za novinare na kojoj je objavila da se izlečila. Međutim, bolest se ubrzo vratila, pa je glumica otišla u Nemačku na tretman alternativnim metodama lečenja, ali joj to nije pomoglo. U aprilu 2009. godine rak se proširio i na jetru i od tada je lečena u bolnici u Los Anđelesu.

Fara Foset preminula je 25. juna 2009. godine, u 63. godini, u bolnici u Santa Moniki.

Rajan O'Nil veoma je teško podneo njenu smrt, a kako su prenosili mediji, uz Faru je bio do njenog poslednjeg daha, spavajući pored njenog bolničkog kreveta.

"Noć pre nego što je umrla, on joj je pričao i pričao, pričao je i o trenutku kada ju je prvi put sreo. To je bio njegov način da joj kaže koliko je voli", ispričao je svojevremeno jedan Farin prijatelj za "People".

Naikon smrti Fare Foset, pokrenuta je parnica oko podele njene imovine, u koju je bio upleten i Rajan, a tada su se pojavili i navodi o njenom tajnom ljubavniku.

Naime, vlasnik autoperionice Greg Lot tvrdio je da su njih dvoje izlazili tokom studija na Univerzitetu u Teksasu, kao i da su ponovo rasplamsali stare strasti 1998. godine i otpočeli romansu koja je trajala sve do smrti glumice.

"Fara Foset i ja smo se ponovo ujedinili. U vezi, ljubavnoj, sporazumnoj, jedan na jedan", rekao je Lot za "ABC News" i dodao:

"O'Nil me je sprečio da vidim ljubav svog života pre nego što je umrla. Znam šta sam imao sa njom. On to nije imao. Uprskao je".

Nakon smrti glumice, u medijima je osvanula kopija njenog testamenta. U njemu se ne pominje Rajan, a Fara je ostavila 4,5 miliona dolara njihovom sinu Redmondu O'Nilu. Pored toga, ostavila je 500.000 dolara svom nećaku i 500.000 dolara svom ocu Džejmsu Fosetu. Najzanimljivije od svega jeste da je glumica u testamentu navela i da ostavlja 100.000 dolara svom "bivšem ljubavniku" Gregu Lotu, što je potkrepilo njegove tvrdnje da su bili u vezi do njene smrti.

Još fotografija Fare Foset pogledajte u galeriji ispod.

Profimedia Fara Foset

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna