Tanja Bošković Herceg Novi, čija je počasna građanka već četiri decenije, smatra svojim drugim domom. Kad god ima slobodnog vremena, slavna umetnica "pobegne" na more, koje je, kako kaže, lek za sve u životu.

"More leči sve, leči i ljubavnu tugu, more leči i siromaštvo", počela je priču u emisiji "Exkluziv" glumica, koja će ove godine napuniti 70 godina. Na pragu je osme decenije, ali se nikad nije bolje osećala, što se odražava i na njen izgled.

"Ja polako sada, u osmoj deceniji, ulazim u svoje najkreativnije godine. To je vreme kad se duh zapravo najlakše prilagođava, ne moram više ni sa kim da obaram ruke, sad sam slobodna od svih stega", iskrena je Tanja, koja radi punom parom, a zbog posla često i putuje.

Tanja Bošković donirala organe
Youtube/Printscreen/K1 Televizija 

 Ispunjava je rad sa mladim kolegama, jednako kao i sa onima iz njene generacije.

"Uopšte nas ne zanima po čemu se razlikujemo. Po čemu smo isti - po otvorenosti srca, to je jedino važno. Bavljenje umetnošću jeste i raspeće, ali to je ono što nas čini boljima, zamislite da nam je sve potaman, pa bilo bi nam dosadno", ističe slavna glumica, koja obožava da provodi slobodno vreme sa kolegama, ali isto tako i sa najmlađim članovima svoje porodice.

"Kuvamo zajedno, jedemo zajedno, razgovaramo, mnogo razgovaramo, umemo i da šenlučimo, ali to je retko. Rade Marjanović je najbolji kuvar među glumcima, to kako on sprema ribu - kapa dole. Otkako sam postala baba-tetka sve više se družim i sa ovim malima, budućima", rekla je u pomenutoj emisiji.

Tanja Bošković
ATA images 

Glumica je, inače, nedavno istakla da nikada ne bi pristala da snima reklame, što pojedine njene kolege sve češće rade.

"Kroz moju karijeru odbila sam veoma unosne ponude za reklame, bile su u igri velike sume, ali me nisu interesovale. U vreme kada sam ja odrastala kao glumica bilo je ispod časti raditi reklame. Čak i za 'Zlataru Majdanpek'. Fabrika stakla koja je u to vreme bila broj jedan. I njih sam odbila. Nije dolazilo u obzir. Ovo lice je trebalo da jednog dana bude kneginja, kraljica, prostitutka, konj... Trebalo je to sačuvati. Ne mislim o glumcima koji reklamiraju kasina. Kada morate da othranite svoje dete, sve ćete da uradite. Sve ostalo je pitanje morala", rekla je tom prilikom za "Republiku".

Još fotografija Tanje Bošković pogledajte u galeriji ispod.

Screenshot / Youtube / Radio Televizija Herceg Novi, ATA images Tanja Bošković

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna