Put Ane Burde veoma je sličan bajci o Pepeljugi. Devojka iz jednostavne porodice postala je poznata figura u modnoj industriji, pokazujući milionima drugih žena da se sve može postići samo ako to zaista želite.

Rečenica po kojoj je najpoznatija – Stvorite čudo sami, svojim rukama! – otkriva kakva je osoba i ona sama, sposobna i preduzmljiva. Međutim, gospođica Ana Magdalena Leminger sve do svoje 40. godine nije sanjala da će postići uspeh kakav je postigla. Da je muž nije varao, čak i dobio dete sa svojom sekretaricom i poklonio joj jedan magazin iz svoje izdavačke imperije koja je već polako propadala, pitanje je da li bi se upustila u preduzetničke vode.

Ana nikada nije želela da bude kao njena majka, domaćica koja se posvetila deci i suprugu. Obećala je sebi da neće tako živeti, ali je ipak nakon udaje rodila troje dece i svako veče je čekala supruga kod kuće punih 20 godina. A onda je saznala da je muž godinama vara sa sekretaricom koja mu je rodila dete. Najviše je povredilo što joj je tajno prepisao jednu od štamparija u gradiću Lara i modni časopis Efi Moden.

Ani je tada bilo 40 godina, bavila se samo domaćinstvom i decom, ali je rešila da "razbije porodično prokletstvo" i ne bude kao majka. Angažovala je advokata koji je sve što se vodilo na ljubavnicu zakonski prebacio u njene ruke. Postala je vlasnica propale štamparije i modnog magazina na izdisaju. Porodični život joj se srušio ali je bila odlična u nameri da uspe u karijeru. Tačno je znala šta želi. Sama je tražila krojače i kontrolisala njihov rad. Angažovala fotografe, birala najbolje modele i kadrove, dizajnirao dizajn časopisa, upoznao se sa modnim kreatorima.

Životna priča Ane Burde
Profimedia 

Tiraž je počeo sa 100 hiljada, ali nakon 2 godine časopis je izašao u 500 hiljada primeraka! Svaki broj Burde rasprodat je brzinom munje.

Ohrabrena uspehom, Ana je počela da se oseća drugačije. Sada nije bila prevarena nesrećna supruga, već poslovna žena, uspešna preduzetnica. Čak je i svom mužu oprostila preljubu i dozvolila mu da ostane u porodici, pod uslovom da njegova ljubavnica sa detetom napusti grad. Pristao je na sve njene uslove jer je njegov posao bio uništen.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna