Neda Ukraden uživa da obeležava praznike sa svojom porodicom, a posebno Badnji dan i Božić. Kako bi sve bilo savršeno pevačica ništa ne prepušta slučaju, pa sa pripremama počinje i dan ranije.

"Pripreme za Badnje veče kod nas počinju dan ranije. Kod nas se tradicionalano za Badnji dan sprema bakalar, izvanredna sušena riba iz Norveške, za koji je potrebno nekoliko sati priprema i kuvanja. Bakalar, krompir, maslinovo ulje, beli luk, peršun, so, biber... Ali sve mora uz ljubav i posvećnost. I na kraju, prste da poližeš. Najbitnije da sam ove godine za praznike okružena svojom porodicom i da smo na okupu svi", rekla je Neda za jednom prilikom za domaće medije, a sada i pokazala kako priprema svoje omiljeno jelo.

 Ispričala je šta je sve potrebno za pripremo ovog ukusnog jela.

"Pre svega, prvoklasan bakalar. Vodu u kojoj se kuvao ostavićemo da na kraju zalijemo sve. Potreban su beli luk i peršun u ogromnim količnama, krompir koji ćemo narazeti na ploške, maslinovo ulje, so, biber i ljubav koji posedujete u sebi sto spremate na ovako sveti dan svojim najmilijima", rekla je Neda koja uživa i u pripremi trpeze za svoju porodičnu slavu Arenđelovdan. U kuvanju su joj glavni asistenti bili unuci Neda, Aleksandra i Dušan, a iz pevačicinog rodnog mesta stigla je i specijalna torta.

"Crkva Bogorodičinog uspenja u Imotskom slavila je 300 godina postojanja, ja sam donela od svojih komšija poklon, jedna divna imotska torta koja je delikates nad delikatesima, jer se sastoji samo od badema i oraha i jedne tajne recepture koja sve to skupa spaja. Dakle, nema brašna, nema ništa, a preukusna je. Jako sam srećna, obišla sam jedno 1.500 kilometara da je donesem jer sam išla prvo u Dalmaciju, pa u Sloveniju, pa nazad, ali nije mi žao", ispričala je pevačica tokom uključenja u emisiju "Puls Srbije" na "Kurir" TV.

Glavno jelo na Nedinoj trpezi je sarma, koju su zajedno sa njom zavijale unuke.

"Imam recepturu za čuvenu sarmu i unuke su mi pomagale da ih pravim. Krčkalo se pet sati na laganoj vatri. Pravim ih od junećeg mesa i malo slaninice. Sve radim bez blendera, sve su to naši prstići izmešali", otkrila je Neda.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna