Masimo Savić je preminuo danas u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu gde se lečio od karcinoma pluća, preneli su hrvatski mediji. Pevač je pre samo četiri meseca govorio o svom zdravlju, kada je istakao da se oseća odlično.

"Ja sam i dalje u tinejdžerskom periodu i dalje idem na ovakve koncerte, to je to samo vreme prolazi. Nastojao sam se sačuvati. Ako je život slalom, pa imate one zastavice, koje prolazite, ja ni na jednoj nisam ostavio na jednoj jetru, na drugoj slezinu, ovde pluća.... Nekako sam stigao dole, a da se nisam naročito oštetio. Bio sam nedavno kod lekara i oni su bili začuđeni mojim zdravstvenim stanjem, što je jedna lepa vest", rekao je na Bir festu i dodao da je tajna u stalnom učenju.

"Ključ u životu je napredak. Ima ljudi koji su ostali u osamdesetima i mentalno i kako hoćete. Znam sresti ljude koji imaju 10 godina manje od mene, a izgledaju kao moj deda. Tajna je u učenju, jer ako je čaša puna nemaš je sa čim napuniti. Moraš upozoravati sebe da si mali i da moraš naučiti nešto novo", rekao je za "Blic" Masimo od koga su se oprostila na društvenim mrežama supruga Eni i ćerka Mirna.

"Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga sveta, u našim će dušama živeti večno; nasmejan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umetnosti. Zauvek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna", navodi se u njihovoj objavi.

Od čega je umro Masimo Savić
ATA / Antonio Ahel 

Masimo je rođen 6. juna 1962. godine u Puli, a srednju školu završio je u Zagrebu, gde je i započeo svoju muzičku karijeru.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna