Masimo Savić je preminuo u Vinogradskoj bolnici gde se lečio od karcinoma pluća, prenose hrvatski mediji. Od pevača su se oprostile supruga i ćerka.

"Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Masimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga sveta, u našim će dušama živeti večno; nasmejan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umetnosti. Zauvek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna", navodi se u njihovoj objavi.

Rak pluća je vrlo smrtonosan, a izuzetno ga je teško prepoznati, zato se bolest otkriva uglavnom u poodmakloj fazi. Lekari upozoravaju da je od presudne važnosti da osluškujete svoj organizam, a tek u početku razvoja maligne bolesti pojavljuju se simptomi koje čovek uglavnom ignoriše i ne pripisuje kanceru. Ipak, od ključne važnosti je da se reaguje na vreme.

Glavni simptomi raka pluća su kašalj koji ne prestaje nakon tri nedelja i samo se pogoršava kao i učestala pojava infekcija. Pravi alarm je ukoliko dođe do izbacivanja krvi kijanjem ili kašljanjem. Pacijent oboleo od karcinoma oseća bolove pri udahu i izdahu, ima veoma slab apetit i često temperaturu preko 38 stepeni.

Stalni nedostak daha, osećaj nedostatak energije i konstantan umor, primetni gubitak kilograma. Događa se da nema ovih simptoma, već se javi otežano i bolno gutanje, ili možda bolovi u vratu i ramenu. 

Masimo je rođen 6. juna 1962. godine u Puli, a srednju školu završio je u Zagrebu, gde je i započeo svoju muzičku karijeru.

Preminuo Masimo Savić
ATA / Antonio Ahel 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna