Legenda narodne muzikeMiroslav Ilić, koji će 10. i 11. decembra održati koncerte u Beogradu, slavi 50 godina karijere. Srećan je jer ima pesme koje će ga nadživeti, a njegova lična karta je hit "Voleo sam devojku iz grada". Uprkos karijeri koja traje decenijama pevač se ne oseća staro i godine nosi sa ponosom.

"Ja nemam problem sa godinama, dođem u Mrčajevce, pa se prošetam do Čačka, a moji ispisnici koji su maturirali sa mnom kažu: 'Joj, Miroslave, ostarismo'. Moja pokojna majka me je učila, još u osnovnoj školi, učila me je pesmice, nastupao sam na školskim predstavama, čak sam u osmom razredu i snimio neku ploču, za koju malo ko i zna. Ali kad sam krenuo u gimnaziju, majka je rekla: 'Sinko ovo zaboravi, sad ide škola, fakultet' i ja sam zapravo kao gimnazijalac rastao uz drugu muziku. Imao sam drugara, slušali su se Rolingstonsi, Bitlsi", rekao je Miroslav u emisiji "Ekskluzivno" koji se ostvario kao suprug, otac i deda, a celoga života žali što majka nije stigla da vidi da je uspe. Preminula je kada je on imao 25, a ona 47 godina. Kada se njegova majka razbolela, hteo je da otkaže karijeru u Bugarskoj i odrekne se pevanja.

"Nikad mi nije bilo teže. Proklinjao sam novac, turneju, karijeru, pesmu... Čak sam se zarekao da više nikad neću uzeti mikrofon u ruke. Osećao sam se kao da mi je pesma ukrala poslednje dane koje sam morao da provedem pored najdraže osobe. Kada sam se vratio iz Bugarske i ugledao majku, znao sam da su joj sati odbrojani", ispričao je pevač.

Majka Miroslava Ilića
Youtube/Printscreen/RTV Pink Official 

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna