Poznanstvo od skoro dve decenije i višegodišnja saradnja Aleksandra Saše Filipovića i Nataše Ilić Jovanović „izbijaju” iz svakog odgovora u razgovoru sa ovim popularnim voditeljima i urednicima Tabloida NS koji se emituje nedeljom na Televiziji Vojvodina. Svoje uspešne emisije hedonistički proslavljaju uz muziku, ručak i tamburaše „Lepog Miće” i njegove „bande”, i toliko se dobro privatno poznaju da su jedno drugom pevali na svadbama i družili se na dečjim rođendanima kad su im deca bila mala. Od jesenas snimili su trideset Tabloida NS, a osim prepoznatljivog stila rada i pozitivne energije koju prenose gledaocima upečatljivo je i to što emisija u svom nazivu ima početna slova grada u kojem žive, ali ujedno i njihovih imena i nadimaka.

Kada ste se upoznali?

Saša: Čim sam kao početnik 1994. godine došao na televiziju NS plus upoznao sam tada najveću zvezdu tog programa.

Natašu. Posebna čast mi je bila što me je vozila u svojoj bubi koju je slučajno udario vozač gradskog autobusa. Kada je video ko je za volanom, uhvatio se za glavu rekavši: „Kuku, kud baš vas da čuknem, Nataša!” Uvek se smejem kad se setim te anegdote.

Kako se dogovarate oko izbora gostiju?

Nataša: Priprema je najveći deo posla, pa bi gledaocima bila izuzetno zanimljiva skrivena kamera koja bi otkrila naše dogovore, izbor gostiju, teme priloga.

Saša: Najbolji dogovori „padaju” uz kafu i čaj od nane, a kada jednom od nas „presuše” ideje, tu je drugo da pripomogne. U situaciji kada imate dve jake autorske ličnosti lako je dogovoriti se oko gostiju, ali ponekad nije lako uskladiti temperamente. Nama pomaže to što se veoma dugo poznajemo.

Imate li neke rituale pred emisiju?

Saša: Često se čujemo telefonom i ozbiljno pripremamo, dok posle emisije idemo na piće ili na ručak. Uvek ću pamtiti odličan kupus koji smo jednom nakon snimanja jeli kod Nataše. Ujedno mi je žao što sam toliko pojeo da je porodica Ilić-Jovanović tog dana ostala bez hrane. Obožavam kako Nataša kuva - bila bi idealna voditeljka kulinarske emisije.

Nataša, je li ovo tačno?

Nataša: Kažu da sam dobra kuvarica. Volim da spremam kineska, italijanska, ali i domaća jela, naravno. Sale me uvek hvali i ja mu sa zadovoljstvom ponekad skuvam ono što voli.

Koliko se često sretnete na ulici, u restoranu, na pijaci?

Nataša: Poznajemo se veoma dobro i često se srećemo - što slučajno, što s namerom.

Saša: I kad nismo radili na istoj televiziji pomagali smo se međusobno savetima, telefonskim razgovorima i obaveznom kafom „savetodavkom”. Nataša je bila moj vozač na mnoge beogradske promocije jer me mrzi da vozim. Naravno da sam je viđao u megamarketima jer je ona „prava Račica”, jedna od retkih TV voditeljki koja je prava mama i odlična kuvarica.

Šta najviše volite u Novom Sadu?

Nataša: Rođena sam Novosađanka i volim svoj grad najviše na svetu. U prilog tome ide i činjenica da mi nije bilo teško da putujem dok sam radila u Beogradu. Volim Petrovaradinsku tvrđavu, šetnju po Keju, moj Liman u kojem sam odrasla, letnju vrevu u centru grada i Zmaj Jovinoj, Dunavsku ulicu...

Saša: Volim ga jer je divan grad za život, što mi dete ide u vrtić koji je dva minuta od mog posla, što supruga radi blizu našeg stana i što po kvalitetu života kao da živim u Holivudu. Ali, ni Novi Sad nije ono što je bio, nije više grad muzike Janike Balaša i nije više „Srpska Atina”. Sve je postalo mnogo turbulentnije zbog silnih istorijskih promena koje smo doživeli. Ne volim što bez Beograda nema uspeha u našem poslu... A Nataša i ja smo morali prvo da se dokažemo u prestonici da bi nas Novi Sad priznao, jer ovde, nažalost, ima malo i palanačkog mentaliteta. Volimo svoj grad, ali nam je žao što je Novi Sad centar hedonizma, a Beograd središte medijskih i kulturnih događaja.

Nataša, da li znate kada je Aleksandrov rođendan?

Nataša: Naravno, svakog 1. juna mu čestitam.

A vi Saša Natašin?

Saša: 21. jul! Nataša je rođena u znaku Raka sa podznakom u Blizancima i za rođendan voli da dobije samo jedan poklon od mene, a to je njen godišnji horoskop. Drago mi je što mi veruje kao astrologu. Nataša je jedna od retkih drugarica koje nikad ne zaboravljaju moj rođendan.

Ko je duhovitiji na snimanju, a ko se brže iznervira?

Nataša: Kad sam ja nervoznija Sale je u super raspoloženju, i obrnuto, što je odlična kombinacija jer se nadopunjujemo. Zamislite kakva bi to emisija bila kada bismo oboje tog dana „ustali na levu nogu” (smeh)?

Saša: Zanimljivo je kad je jedno u „sunčanoj fazi”, a drugo napetije. Nikad nismo bili istog raspoloženja na snimanjima i o tome kao i o gostima i profilima njihovih ličnosti ozbiljno razmišljam da napišem knjigu.

Nenad Blagojević

LepaiSrecna Nataša Ilić Jovanović i Saša Filipović pričaju o svom dvadeset godina dugom prijateljstvu, o ritualima ispijanja kafe „savetodavke” i zajedničkim ručkovima, i otkrivaju kako posle emisije vole da se provesele uz tamburaše.