Novi domaći film "Komedija na tri sprata" prati život stanara jedne zgrade u Beogradu, a među brojnim glumačkim imenima u ovom ostvarenju našla se i Seka Sablić, mnogima jedna od omiljenih domaćih glumica.

To je navelo Seku da se osvrne na svoj odnos sa komšijama, koji je sada, kako kaže, odličan, ali nije uvek bilo tako jer se u prošlosti susretala sa problemima.

"U filmu 'Komedija na tri sprata' ima mnogo duhovitih, ali i urnebesnih momenata. Neke stvari subjektivno doživljavam. Ono što je meni smešno retko kome drugom je smešno. Sve što živimo je zastupljeno, a živimo jedan patrijarhalan život i mi smo svi zajedno u jednoj zgradi. Koliko se i viđamo i ne viđamo, mi se svi znamo. Osluškujemo se i znamo šta se u drugom stanu događa. Na neki način imamo toplinu i plemenitost. Nekako je u tradiciji i mentatlitetu ostalo da niko nije bliži od komšije. Mada sam kroz život imala i drugačija iskustva. Sada su mi komšije super, ali u prethodnom stanu imala sam baš loša iskustva sa komšijama koji su mi se uvlačili, a onda sam dobila nož u leđa. To je jedna duga priča. Baš sam imala muku sa njima", ispričala je glumica tokom gostovanja na televiziji "K1".

Seka Sablić o zdravlju i rođendanu
Youtube / Printscreen / K1 Televizija 

Slavna umetnica otkrila je i na koji način se priprema za uloge, te da ima princip od kog već godinama ne odstupa.

"Isto se godinama pripremam za uloge. Prvo pročitam tekst, ali samo svoju ulogu. Osetim kao zver da li mi to pripada ili mi ne pripada. Posle promislim da li to mogu, jer uvek postoji opcija da kažem 'ja to ne mogu' ili 'ja to ne umem', čak i u ovim godinama. Na moju sreću, uglavnom umem. Onda idem dalje. Pogledam ko igra, to mi je jako važno, ko režira", iskrena je bila Seka, koja je ove godine proslavila 80. rođendan.

Iako živi u Beogradu, glumica koristi svaki slobodan trenutak za predah u Crnoj Gori, gde na Rosama ima kuću. Ipak, jedino Beograd smatra svojim domom.

"Ja volim svoju kuću, ja od Beograda nemam ništa drugo, ja nigde ne izlazim. Naravno, nerviram se na sve što se događa u Beogradu, promene, unakazivanje i otimanje... Potpuno su oteli dušu Beogradu, moram tako da kažem. Shvatam sve promene, da život mora ići dalje, ali to nasilje koje se radi... Svuda je nasilje, svi otimaju kao da je sudnji dan. Tako valjda mora da bude", rekla je ona nedavno.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna