"Ne smeš da pogrešiš, da ne zamucaš, apsolutno te svi slušaju", reči su kojima Aneta Farago opisuje noć u kojoj je njena karijera voditeljke dobila presudno novi tok. Bila je već šest meseci na Radio-Beogradu i prošla mučenički pripravnički novinarski staž, kad se dogodila velika tragedija u rudniku Rembas.

U redakciji je nastala uzbuna, u zemlji nacionalna žalost, a dežurni novinar se ne javlja na poziv. Po odluci glavnog urednika, Aneta je morala pred mikrofon. "Najave, odjave, vesti ‒ sve. Šta si rekao, rekao si, otišlo u etar. Bila sam zaleđena", priča ova zgodna plavuša.

"Moj glas je bio miran, ravan i zvaničan. Bilo je dobro odrađeno. Zapravo toliko dobro odrađeno pod pritiskom i u posebnim okolnostima da je bilo prijatno iznenađenje za sve, ponajviše za mene... Tako je zapravo počela moja karijera voditelja živog programa u Radio-Beogradu", priča Aneta.

A da je i danas lepa, odvažna dama kao nekada pokazala je Suzana Mančić na svom profilu na „Instagramu“ objavom fotografija sa Anetom. Pogledajte, da li biste je prepoznali?

Tekst: Lepa&Srećna