Odri Hepbern simbol je jednog vremena. Smatra se jednom od najlepših glumica u istoriji svetske kinematografije, a oči pune života i sofisticirana elegancija zauvek su ostali njeno drugo ime. Osmeh sa lica nikada nije skidala, i volela je da je prepoznaju po pozitivnoj energiju koju je širila.

"Ne želim da bilo ko misli da sam tužna, jer ne podnosim sažaljenje. Želim da me vole zbog pozitivne energije koju prenosim", rekla je svojevremeno holivudska diva koja je imala veliki kompleks.

Hepbern je od detinjstva sanjala da postane balerina, dugo je i tvrdoglavo išla ka svom cilju, ali svi oko nje jednoglasno su insistirali da će to ostati samo san, jer je bila previsoka za ovu profesiju - njena visina je bila 170 cm. Ona se okrenula modelingu, a zatim je ušla u svet filma. Кritičari i milioni obožavatelja proglasili su je jednom od najlepših glumica svih vremena, dok je Odri nastavila da krije svoju najveću "manu". Glumica se očajnički stidela veličine svojih stopala, nosila je 41 broj, ali na njenu visinu to svakako nije bilo upadljivo.

Odri Hepbern se stidela velikih stopala
Profimedia 

Međutim, ovo je bio najveći kompleks ove zvezde, zahvaljujući kojem su se pojavile poznate baletanke.  Za glumicu ih je specijalno dizajnirao Salvator Feragamo, koji je na zahtev Hepbernove kreirao cipele koje vizuelno smanjuju njena stopala.

Odri Hepbern umrla je u snu, 20 januara 1993. godine.

 Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna