Pevačica Mira Škorić čak 15 godina borila se sa rakom štitne žlezde koji joj je otkriven u poodmakloj fazi. Iako nerado govori o tom periodu, smatra da je iz svega izašla mnogo jača.

"Tokom cele karijere imala sam ozbiljne lomove. Mene je snašla ta užasna boleština i o tome ne volim da pričam... Teško mi je i samo kada se setim tog perioda kada sam imala četiri operacije na onkologiji, kada mi je život visio o koncu, s pitanjem da li ću ikada moći da pevam, pa sve te medijske pauze koje su išle uz to... Najgore mi je bilo što su mnogi iz mog okruženja, neki mediji, pa čak i prijatelji i kolege mislili 'ma nema ništa od nje, dosta je i pevala'", otvorila je dušu pevačica za "Alo".

Mira objašnjava da je najveću snagu pronalazila u tome što je znala da predaja nije opcija.

"Imala sam teške borbe, terapije, periode izolacije, a to su strašni lomovi. Snagu sam našla u činjenici da nikada nisam prihvatila bolest. Nikada nisam poklekla, kada je bilo teško, pa i najteže, ja sam se dizala i išla napred. Medijske pauze su me mnogo koštale, a svi ti nazovi 'prijatelji' oko mene su se radovali", rekla je ona za pomenuti medij.

Mira Škorić je, podsetimo, ranije ispričala kako je saznala da boluje od opake bolesti. Priznala je da o svom zdravlju nije dovoljno vodila računa, zbog čega joj je rak otkriven u kasnoj fazi.

"Uvek sam bila nemarna prema svom zdravlju, šta ću, takva sam… I sad se naježim kada se setim tog perioda proke nego što sam saznala da sam bolesna. U jednom trenutku počela sam da osećam neobičan umor. Šta god da radim, počnem da osećam malaksalost. Onda su krenule blage, podmukle temperature, 37 sa 2, a ne znaš od čega su. Istovremeno, neobjašnjivo sam gubila kilograme. Nisam osoba koja kuka i plaši se bolesti, nastavila sam normalno da živim, pevala sam, snimala, držala koncerte", rekla je Mira jednom prilikom, te priznala da je simptome najpre ignorisala.

"Ignorisala sam simptome sve dok mi na vratu iznad ključne kosti nije iskočila limfna žlezda. E onda sam shvatila da je ozbljno. Doktor Radan Džodić mi je saopštio surovu istinu, koju nisam htela da prihvatim. Istinu da imam rak štitne žlezde, i to sa metastazama. Bila sam u stanju potpunog šoka i neverice", prisetila se ranije pevačica.

Još fotografija Mire Škorić pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Mira Škorić

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Tekst: Lepa&Srećna