Gorica Nešović karijeru je započela 1982. godine na Studiju B, a kroz godine je stekle brojne obožavaoce koji su sa nestrpljenjem iščekivali njene emisije. Omiljena radijska voditeljka svoj posao nije doživaljavala kao obavezu, ona ga je živela. Ipak, kada je bila devojčica nije sanjala o tome da bude voditeljka, njena velika želja bila je da postane učiteljica.

"Htela sam da budem učiteljica. To je najromantičnije zanimanje. Ali, upisala sam Osmu gimnaziju, prevodilački smer. U moje vreme se dosta čitalo, nije bilo ni kompjutera, ni bilo kojih drugih tehnologija. Radio, televizija i knjiga", rekla je u jednom intervjuu Gorica koja se tada prisetila i svog detinjstva.

"Detinjstvo pamtim po igranju napolju, to jest najčešće pitanje bilo je 'Je l' mogu napolje'. To je značilo pre i posle svega igra lastišem, šuge, žmurke, školice, kauboja i Indijanaca... Kada sam imala sedam godina, pala sam sa mosta visokog deset metara. Bili smo kod bake i dede u Prokuplju, išli u goste, prelazili most i desilo se. Potpuno neobjašnjivo. Držala sam mlađu sestru za ruku, okrenula se da mahnem tetki, okliznula se i kroz vrljavu rupu prvo upala, a onda i propala. Imam ogroman ožiljak na nozi i 'to je sve'. Ništa polomila... Bog čuva decu i kad su dobra, a ne samo kad su nemirna, rekla je voditeljka za "Blic".

Gorica Nešović rođena je 15. maja 1964. godine u Beogradu, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju. Karijeru je započela 1982. godine na Studiju B, kao radijska voditeljka, a zatim je početkom devedesetih godina prošlog veka vodila emisije na Trećem kanalu.

Gorica Nešović
Youtube / Printscreen / Gaudium 

Voditeljka i novinarka biće sahranjena na groblju Orlovača u krugu porodice u ponedeljak, 10. oktobra u 14 sati. Iza sebe je ostavila sina kog je dobila u braku sa Slobodanom Nešovićem Lokom, sa kojim je u zajednici provela 10 godina.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna