Mnogi smatraju Širli Templ najpoznatijom glumicom među decom svih vremena, a tokom glumačke karijere, koja je trajala do njene 21. godine, snimila je 14 kratkih i 43 dugometražna igrana filma.

Njena karijera počela je kada ju je u plesnoj školi primetio direktor jedne producentske kuće, nakon čega je počela da glumi u kratkim, ali i dugometražnim igranim filmovima. Prvih milion dolara zaradila je pre svoje desete godine, a najveću popularnost je doživela krajem tridesetih godina 20. veka snimajući filmove za studio "20th Century Fox". Širli je bila glavna atrakcija u svojim filmovima, koji su je spojili i sa mnogim poznatim glumcima i plesačima.

Dobila je brojna priznanja u svetu filma, među kojima je i zvezda na holivudskom Bulevaru slavnih, a iako veoma mlada, dečja zvezda, rušila je mnoge barijere na filmskom platnu.

Međutim, pojedinima je bilo teško da prihvate da je jedno dete tako brzo postiglo veliki uspeh i slavu u Holivudu, što je dovelo do mnogih glasina o njoj. Teorije zavere išle su od toga da su njene čuvene lokne bile perika, do tvrdnji da ona uopšte nije dete.

Širli Templ
Profimedia 

Američki mediji navodili su da se, pogotovo u Evropi, brzo proširila teorija zavere da je Širli Templ, koja je tada imala 10 godina, zapravo odrasla osoba patuljastog rasta, koju su samo predstavljali kao dete. Glasine su bile toliko učestale da se u sve umešao i Vatikan.

Prema pisanjima medija, katolička crkva je poslala predstavnika po imenu otac Silvio Masante da potvrdi da je glumica u stvari dete. Za porodicu Širli Templ bio je šok kada se Masante pojavio i obavestio ih o tračevima koji kruže - da Širli zapravo ima 30 godina.

"Očigledno je da nije dete", zaključio je sveštenik.

Popularnost Širli Templ je, međutim, opadala kako je ona odrastala, a njena poslednja uloga u igranom filmu bila je 1949. godine, kada je imala 21 godinu.

Širli se, inače, za prvog supruga Džona Agara udala sa samo 17 godina i sa njim u braku provela je pet godina, a nakon toga je upoznala svog drugog muža, Čarlsa Oldena Bleka. Sa njim se preselila u Vašington i započela karijeru u politici.

Širli Templ umrla je 2014. godine, u 85. godini života, od hronične opstruktivne bolesti pluća.

Još fotografija Širli Templ pogledajte u galeriji ispod.

Profimedia Širli Templ

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna