Nina Proročić Rukavina zamenila je koleginicu Draganu Mićalović u ulozi Une Hristić, čiji lik se od četvrte sezone ponovo pojavljuje u seriji "Igra sudbine". Budući da do sada nije bila poznata televizijskoj publici, Nina je odmah privukla pažnju gledalaca, a sada je priznala da ima tremu.

"Ovo mi je prva televizijska uloga. Do sada sam imala iskustva samo u pozorištu, pa zato imam tremu. U pozorištu imaš pravo na grešku, mislim, nikad nemaš pravo na grešku, ali ako nešto nije ispalo dobro u pozorištu uvek možeš da ispraviš vežbanjem i sledećim izvođenjem, a ovde nije taj slučaj. Šta si snimio - snimio si i to ide u etar. I to vidi mnogo više ljudi", rekla je glumica za TV "Prva".

Nina Proročić Rukavina
Screenshot / TV Prva 

Una Hristić je zakonita supruga Luke Kanačkog (Stevan Piale) sa kojim ima trogodišnjeg sina, a upravo to povezuje Unu i Ninu - glumica je i u privatnom životu majka dečaka istog uzrasta. Međutim, s obzirom na to da sa porodicom živi u Subotici, Nina je zbog snimanja serije, koje se odvija u Beogradu, na neko vreme morala da se razdvoji od supruga i sina što joj teško pada.

"Ja sam stvarno majka sina od tri godine, to nam je, meni i Uni, isto. Meni lično nije prijatno kada čujem repliku iz serije 'Majko, ostavila si dete', a ja sam 200 kilometara od svog deteta. Moj suprug i sin žive u Subotici, odakle sam i ja. Trenutno zbog snimanja serije boravim u Beogradu, ali tamo odlazim čim nemam snimanja", ispričala je Nina.

Kako je otkrila, nije se nadala ponudi da zaigra u najgledanijoj domaćoj seriji. Milica Milša, koja u "Igri sudbine" igra jednu od glavnih uloga, i njen suprug Žarko Jokanović, koji je scenarista serije, uputili su joj poziv koji se ne odbija.

"Mislila sam da se neko šali kada su me zvali i ponudili mi ulogu u seriji. Nikoga nisam poznavala od ekipe. Žarko i Milica su videli moju fotografiju na sajtu Srpskog narodnog pozorišta, pročitali moj intervju i odlučili da me kontaktiraju. Onda je usledilo još nekoliko poziva kada sam shvatila da je to stvarno. Suprug je bio taj koji je prelomio i rekao: 'Ideš da snimaš'. Jako je važna podrška porodice i srećna sam što je imam", iskrena je bila za gorepomenuti medij glumica, koja se sada privikava na život u Beogradu.

Nina Proročić Rukavina
Screenshot / TV Prva 

"Otkada sam u Beogradu, odmah dođem u stan nakon što se završi snimanje. Zatim, sat i po vremena sam na video pozivu sa suprugom i detetom, pričamo, večeramo zajedno. Posle učim tekst, uradim trening i legnem da spavam", opisala je ona jedan svoj dan.

Nina Proročić Rukavina je, inače, članica Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada. Nina je rođena 21. avgusta 1990. godine u Subotici, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju, a 2010. godine upisala je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Jasne Đuričić i Sanje Ristić Кrajnov. Master studije upisala je 2014. godine kod profesora glume Radoslava Milenkovića, a od sezone 2015/2016 član je ansambla Drame.

U detinjstvu je doživela nesreću zbog koje joj je amputiran deo desne ruke, a o tome je jednom prilikom i govorila.

"Zapalio se peškir, pošto sam se inhalirala. Peškir je bio iznad mene, kad se zapalio ja sam refleksno odbranila svoje lice i skinula taj peškir sa lica, i tad je moja ruka nastradala. Morala je da usledi amputacija i to je cela priča oko nesreće", ispričala je glumica svojevremeno za emisiju "Dobro u ljudima" i dodala:

"Nema za mene prepreka, jedina prepreka mi je da isečem meso u tanjiru, ali sve ostalo mogu, tako da ja to ne smatram invaliditetom."

Još fotografija Nine Proročić Rukavine pogledajte u galeriji ispod.

Youtube / Printscreen / Dobro u ljudima Glumica Nina Proročić Rukavina pridružuje se ekipi serije "Igra sudbine" u četvrtoj sezoni.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna