Lik Une Hristić na velika vrata vratio se u seriju "Igra sudbine" u novoj, četvrtoj sezoni. Unu, suprugu Luke Kanačkog (Stevan Piale) u drugoj sezoni igrala je glumica Dragana Mićalović, koja je nakon toga zbog drugih projekata morala da napusti snimanje, pa se Unin lik u trećoj sezoni nije pojavljivao.

Međutim, u četvrtoj sezoni slede novi obrti čiji će akter ponovo biti Una Hristić, a glumica koja je zamenila Draganu je Nina Proročić Rukavina, članica Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, piše portal "Film i TV".

Nina Proročić Rukavina
Youtube / Printscreen / Dobro u ljudima 

Nina je rođena 21. avgusta 1990. godine u Subotici, gde je završila osnovnu školu i gimnaziju, a 2010. godine upisala je glumu na Akademiji umetnosti u Novom Sadu u klasi Jasne Đuričić i Sanje Ristić Кrajnov. Master studije upisala je 2014. godine kod profesora glume Radoslava Milenkovića, a od sezone 2015/2016 član je ansambla Drame.

Nina je u detinjstvu doživela nesreću zbog koje joj je amputiran deo desne ruke, a o tome je jednom prilikom i govorila. Nesreća se dogodila dok se kao dete inhalirala.

"Zapalio se peškir, pošto sam se inhalirala. Peškir je bio iznad mene, kad se zapalio ja sam refleksno odbranila svoje lice i skinula taj peškir sa lica, i tad je moja ruka nastradala. Morala je da usledi amputacija i to je cela priča oko nesreće", ispričala je glumica svojevremeno za emisiju "Dobro u ljudima".

Nina Proročić Rukavina
Youtube / Printscreen / Dobro u ljudima 

Nina, međutim, nije dozvolila da je kobni događaj zaustavi u ostvarenju ciljeva. Kao dete je učestvovala u svim aktivnostima u kojima su učestvovali i njeni vršnjaci, a kada je došlo vreme da upiše fakultet ostvarila je svoj najveći san - upisala je i diplomirala glumu i stala na "daske koje život znače".

"Ja sve mogu, prva sam se popela na razboj, radila kompletnu gimnastiku, igrala odbojku, igrala sam folklor, bila sam solistkinja. Nema za mene prepreka, jedina prepreka mi je da isečem meso u tanjiru, ali sve ostalo mogu, tako da ja to ne smatram invaliditetom. Ja sam sama sebi najveća podrška. Jako je lepo imati podršku okoline, ali ja moram imati podršku same sebe da bih stigla tamo gde hoću", iskreno je ispričala Nina u pomenutoj emisiji.

Da će publika u novoj sezoni Ninu gledati kao Unu Hristić potvrdio je i scenarista "Igre sudbine" Žarko Jokanović, koji je najavio uzbudljive preokrete.

"A šta se Uni zaista desilo, kako će se ponašati i kakva će dalje biti njena uloga u životima onih koje je napustila, kao i šta je pravi motiv njenog povratka - to će zasad ostati tajna", dodao je Jokanović za "TV Novosti".

Još fotografija glumice Nine Proročić Rukavine pogedajte u galeriji ispod.

Youtube / Printscreen / Dobro u ljudima Glumica Nina Proročić Rukavina pridružuje se ekipi serije "Igra sudbine" u četvrtoj sezoni.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna