Ilon Mask je uspeo da smrša i to skoro 10 kilograma za mesec dana. Počeo je sa dijetom posle slike zbog koje su mu se rugali na Internetu, a na kojoj se videlo da je dobro "pustio stomak". Tada je bio snimljen na jednoj jahti, u kupaćim gaćama, u pozi u kojoj samo bilderi mogu da izgledaju mršavo i kad su  potpuno opušteni.

Zato je najbogatiji čovek sveta odlučio da posluša prijatelje i počne sa mršavljenjem. Zli jezici kažu da je možda za to kriva i prelepa brineta s kojom je stigao na Mikonos ovog leta.

ilon mask
Profimedia 

Bez obzira na motiv, izgleda da je Ilon dobro prostudirao razne dijete, jer se na kraju odlučio za autofagiju, vrlo popularnu u celom svetu, kao i u Srbiji. Bogati biznismen o kojem se, u poslednje vreme, najviše pisalo povodom kupovine Tvitera, koristio je i specijalnu internetsku aplikaciju.

Ipak,  za mršavljenje sa "povremenim gladovanjem" - kako se  ova dijeta često naziva - dovoljan vam je i običan sat. 

Autofagija može da se primenjuje sa raznim satnicama. Najpopularnija je satnica 16:8, pa tako možete da doručkujete u podne i večerate, najkasnije, u 20h.

ilon mask
Profimedia 

To znači da jedete u toku tih osam časova između doručka i večere, a ostalo vreme gladujete.  Između večere i doručka je dozvoljeno samo piti vodu, čaj i kafu bez šećera. Za vreme gladovanja, mnogi kažu i da se organizam se čisti od toksina i priprema za borbu protiv bolesti. 

ilon mask
Profimedia 

Satnica za autofagiju može biti i duža, recimo, punih 20 časova gladovanja, a četiri sata jela. Tada se najčešće uzima samo jedan, obilniji obrok. Gladovanje se može i skratiti, ali ne na manje od 14 časova.

Ilon Mask nije otkrio koju je satnicu on primenjivao. Jedino što je još objavio to je da je "malo dizao tegove", pa je sad zadovoljan novom linijom.

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna