Sloboda Mićalović (40) važi za jednu od najlepših, ali i najuspešnijih srpskih glumica. Nekima je omiljena kao Anđelka iz "Ranjenog orla", drugi su je zavoleli kao Simku u "Korenima", a neki kao Veru u "Tajnama vinove loze".

Iako svakom liku i svakom projektu pristupa sa jednakom ljubavlju i trudom, glumica je nedavno otkrila koje dve uloge ipak može da izdvoji kao omiljene. Međutim, za jednu od njih je vežu i bolne uspomene, jer je snimanje počelo nakon što joj je preminuo otac.

"Film "Na mlečnom putu" Emira Kusturice i serija "Koreni" su za sada moje najzrelije i meni najdraže uloge. "Koreni" su nastali u jednom specifičnom trenutku, kada sam izgubila tatu, a snimanja su počela nekoliko meseci posle toga. Trebalo je da uđem u sve to i da radim. Tu seriju sam njemu posvetila. Sada mogu to da kažem, kada je prošlo skoro pet godina, nikada nisam o tome pričala, ali zbog toga mi je posebna. Čini mi se da sam dala najdublji deo sebe", otvorila je dušu Sloboda Mićalović u emisiji "Šarenica".

Film na "Mlečnom putu" prikazan je 2016. godine, a Sloboda, koja u pomenutom ostvarenju igra lik Milene, u ovom projektu stala je rame uz rame sa Monikom Beluči.

Serija "Koreni" premijerno je prikazana 2018. godine, a lepa glumica u njoj je oživela lik Simke Katić.

sloboda micalovic nova frizura lici na drugu glumicu foto.jpg
ATA Images/Antonio Ahel 

Iako uživa u svom poslu, Sloboda je jednom prilikom priznala da joj teško pada kada je zbog snimanja koja su van Beograda odvojena od porodice - supruga Vojina Ćetkovića i ćerki Mile i Vere.

"Teško mi pada kada snimam i u Srbiji, van Beograda, jer nisam sa decom i porodicom, ali moj život su i posao i porodica. Ja sam odavno shvatila da je to čergarski život i moja deca na to moraju da se naviknu. Naravno, ne bih volela da non-stop snimam u inostranstvu, i da nemam vremena za decu, porodicu i pozorište, za moj posao u Srbiji. Ali, prijaju mi ovakvi povremeni izleti u druge kulture, predele. To mi je izazov. Svi mi glumci vapimo za izazovima i malo nam je tržište naše zemlje. Najvažnije je usuditi se da se otisneš dalje, a ja sam se usudila i divno je bilo to iskustvo. Takvi povremeni izleti su pravo osveženje", rekla je na TV "K1" Sloboda Mićalović nakon što je u Kazahstanu snimila film "Sunflower. 

Sloboda je nedavno istakla i da je zahvalna na svakoj ponuđenoj prilici, te da joj je drago što se njen put uporedo razvijao i na velikom platnu, i na malom ekranu, i na daskama koje život znače.

"Sve zavisi, nekada se snima puno filmova, a ponekad i nema uloga za mene. Jednostavno naiđe faza, pogotovo kod žena, kada smo u prelaznom periodu i onda igramo devojčice, majke, devojke, babe, dok nas reditelji negde ne smeste. Imala sam sreću da su film, televizija i pozorište pratili moj razvoj i sazrevanje u umetničkom pogledu, tako da se uvek našlo nešto kvalitetno da odigram. Zahvalna sam i neka se nastavi ovako, samo da bude dobrih uloga", rekla je glumica za "Tanjug".

Još fotografija Slobode Mićalović pogledajte u galeriji ispod.

ATA / Antonio Ahel Lepa glumica blista na svakom crvenom tepihu!

Svet poznatih nadohvat ruke. Sve goruće teme, aktuelna dešavanja i najsočniji tračevi na jednom mestu. Pridruži se Viber zajednici ŽIVOT POZNATIH i budi u toku svakog dana!

Izvor: Lepa&Srećna